Nova imena za obilaznice oko Mostara
Datum objave: 12.10.2017   Broj čitanja: 822
Obilaznice Mostar - sjever i Mostar - jug nisu dio koridora Vc te je Vlada Federacije BiH, na prijedlog ministra prometa i veza Denisa Lasića, odlučila preimenovati ih.
Nova imena za obilaznice oko Mostara

 

Kako navodi Večernji list, sjeverna obilaznica nosit će naziv Mostar - Široki Brijeg - granica s Republikom Hrvatskom, dok će južna povezati Miljkoviće i Rodoč te biti veza grada na Neretvi s magistralnom prometnicom M17.

 

Kako je istaknuo Lasić, oba projekta financirat će se sredstvima od akumulirane dobiti javnih poduzeća, kao i sredstvima iz klirinškog duga Ruske Federacije. Osim promjene u nazivu i definiranja da projekti nisu dio koridora Vc, u njihovu realiziranju nema drugih promjena, stoji u zaključku koji je usvojila Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Za oba projekta urađena je projektna dokumentacija i studija izvodljivosti. Radovi na spomenutim projektima, uz najavljene aktivnosti na gradnji koridora Vc, Hercegovinu bi na proljeće trebale pretvoriti u veliko gradilište, navodi Večernjak.

 

Prema prostornom planu, koji je početkom godine usvojio Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, do kraja 2018. godine u Federaciji Bosne i Hercegovine planirano je izgraditi novih četrdeset kilometara na trasi autoceste, a najveći dio gradilišta bit će otvoren upravo u Hercegovini. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio