'Noć tribada' u utorak i srijedu na sceni HNK Mostar

Datum objave: 06.11.2017   Broj čitanja: 338
Nakon uspješne premijerne izvedbe i prve reprize predstave, ovaj tjedan na rasporedu HNK Mostar su dvije izvedbe „Noći tribada“ autora Per Olova Enquista u režiji Bore Stjepanovića u utorak 7. 11. u 20 sati i srijedu 8. 11. 2017. u 20 sati.
'Noć tribada' u utorak i srijedu na sceni HNK Mostar

 

Suvremeni švedski pisac Per Olov Enkvist u ovom kazališnom komadu, s kojim je postigao svjetsku slavu preko noći, tematizira jednu od brojnih životnih drama svog znamenitog zemljaka, Augusta Strindberga, jednog od najvećih modernih dramskih pisaca. U „Noći tribada“ Enquist se bavi Strindbergovim kontroverznim odnosom prema ženama, ali i baca svjetlost na jednog prilično nepoznatog Strindberga, raspetog između osuda i pohvala, između vlastitih strasti prema ženama i mizoginije.

 

Strindberg je apsolutni vladar ove dramske situacije koja se događa 1889. u teatru „Dagmar” u Kopenhagenu. Svjedoci smo probe njegove drame „Jača” u kojoj, uz njegovu ženu Siri, glumi i njena ljubavnica, njegova glavna konkurentica, Maria Carolina David. Četvrti lik je istaknuti danski glumac Viggo Schiwe, inače, redatelj komada i veliki Strindbergov obožavatelj.

 

U ovakvoj konstelaciji odnosa publika sigurno ne možete očekivati tek jednu običnu probu.

 

U predstavi igraju: Ivan Skoko, Angela Bulum, Bojan Beribaka, Nikolina Marić i Zorislav Galić.

 

Ulaznice

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:

telefonom na broj 036/446 024, porukom putem Facebook stranice Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru ili porukom na adresu e-pošte info@hnkmostar.ba

 

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar, ali uz obaveznu rezervaciju.

 

'Noć tribada' u utorak i srijedu na sceni HNK Mostar
'Noć tribada' u utorak i srijedu na sceni HNK Mostar
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio