Najopasniji 'Hrvat' Dragan Lukač ne želi u mirovinu: Čovića i Dodika tereti za pljačku 7 milijuna KM u Grudama

Datum objave: 07.11.2017   Broj čitanja: 6332
Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač uskoro bi trebao biti smijenjen sa svoje funkcije. Brojni kadrovi u BiH, osobito hrvatski, raduju se odlasku najopasnijeg Hrvata, kako se o njemu govori u hrvatskome korpusu.
Najopasniji 'Hrvat' Dragan Lukač ne želi u mirovinu: Čovića i Dodika tereti za pljačku 7 milijuna KM u Grudama

 

S obzirom da je stekao uvjete za umirovljenje Dragan Lukač će uskoro biti razriješen s dužnosti direktora Federalne uprave policije. Još Dom naroda Parlamenta FBiH treba imenovati nezavisni odbor, a to je već učinio Zastupnički dom i onda se može krenuti u izglasavanje smjene.

 

Dragan Lukač  uglavnom  se godinama bavio hrvatskim predstavnicima u BiH,  bez konkretnog uređenja sigurnosne situacije u državi. Portal Grude.com doznaje da i danas Dragan Lukač pokušava otkriti poveznicu Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH i Milorada Dodika, predsjednika RS-a s pljačkom Unicredit banke u Grudama 5. listopada 2010. godine, dan nakon izbora, kada je vozilo koje je prevozilo novac iz UniCredit banke nasilno zaustavljeno na Dužicama, na ulasku u Široki Brijeg iz smjera Gruda, i opljačkano. Unatoč tome što ništa nije otkrio o nestanku 7 milijuna KM, dobro obaviješteni izvori tvrde da Lukač i dalje inzistira da se nešto otkrije, pa makar morao smjestiti spomenutim osobama.

 

- Taj čovjek patološki mrzi Dragana Čovića i Milorada Dodika, a postavio ga je vrh SDA na čelo Federalne uprave policije. On je samo provoditelj prljavih poslova - tvrde dobro obaviješteni izvori.

 

Lukač je i ranije u internim razgovorima s pojedinim suradnicima najavljivao da će na funkciji dočekati kraj Dragana Čovića u političkom životu u BiH, no kako sada stvari stoje dogoditi će se upravo suprotno. Unatoč snažnoj podršci pojedinih bošnjačkih političkih elita iz SDA, Lukaču se nazire kraj.

 

S obzirom da je svjestan toga Lukač je održao tiskovnu konferenciju danas.

 

- Pojedini članovi ili nezavisni odbori, ne poznavajući svoju ulogu, poduzimaju neke stvari u ime onih koji su ih postavili u te 'nezavisne odbore'. To su pojedini čelnici političkih stranaka koji tako vrše izravan pozitivan ili negativan utjecaj prema čelnicima policije, da li komesarima ili direktorima, kako bi realizirali svoje ciljeve. Oni pokušavaju upravljati policijskim radom s ciljem da nas stave pod nadzor, da bi spriječili postupak policijskih organa prema njima zbog kriminala kojim se bave ili kojim su se bavili. Mi nećemo dozvoliti da netko kalja obraz nas koji smo stvarali državu i svi koji misle da će policijski komesar i direktor biti kao otirači, da nas pomjeraju desno ili lijevo, grdno se varaju. Mogu formirati nezavisne ili 'zavisne' odbore koliko hoće, ali situacija je dosegla razinu u kojoj bi naš narod rekao da su prevršili mjeru. Imamo volju, snagu i pamet, ne da se odupremo, nego da im stanemo u kraj, a znamo dobro tko su oni - vidno emotivan bio je Lukač.

 

Naravno, govorio je i o tome da su plaće policijskih službenika jako niske, ali unatoč tome ništa nije činio u svojoj 35 godina dugoj eri u policijskim službama da se to promijeni.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio