Bitcoin obara nove rekorde na krilima odustajanja od forka SegWit2x

Datum objave: 10.11.2017   Broj čitanja: 326
Rekordi su tu da se ruše i to se jako dobro vidi u Bitcoin priči, čiji jedan „novčić“ sad vrijedi nevjerojatnih 7882 američka dolara te potvrđuje da ta kriptovaluta i dalje nema nikakve konkurente na tržištu.
Bitcoin obara nove rekorde na krilima odustajanja od forka SegWit2x

 

A sve to ovaj se put dogodilo kad se objavilo odustajanje od kontroverznog SegWita, u zajednici poznatijeg kao SegWit2x.

 

Naime, taj softver na drugačiji način obavlja verifikaciju transakcija i ubrzava cijeli proces. Jer, skoro pa šest godina Bitcoin zajednica ne zna kako se postaviti prema činjenici da se promjene na mreži, najčešće prilikom transakcijama, odvijaju podosta sporo s obzirom na limit od 1MB po svakoj. Taj limit danas nije zadovoljavajuć i zajednica je zato predložila "soft-fork" (UASF) kao rješenje za poboljšanje Bitcoin mreže kroz SegWit rješenje. Njime bi se postigla 2MB, prenosi ictbusiness.info.

 

No, vratimo se malo u prošlost... Još 2012. godine dnevno se obavljalo u prosjeku osam tisuća transakcija, a danas je brojka na 350 tisuća. Zbog toga su provizije za svaku od transakcija sve više i više jer se čeka po deset ili više minuta da biste došli na red i svejedno nije zagarantirano da ćete uspjeti pa morate čekati još deset minuta, pa još deset... A nakon toga treba odobriti uplatu novca, što traje satima i čini dodatne probleme. To nikako nije situacija u kojoj bilo tko uživa. Uostalom, zato zajednica čini toliki pritisak da se obave potrebne promjene na bolje.

 

A one se vide kroz implementaciju decentralizirane platforme. Što nikako nije lako i zato postoji strah da kad ona stigne, moglo bi doći do raznih problema, što samim time utječe na vrijednost Bitcoina.

 

"Iako vjerujemo u potrebu poboljšanja samog iskustva rada s bitcoin kriptovalutom, bitnije nam je da zajednica ostane homogena. Zajedništvo ispred svega. Kad smo vidjeli da zajednica ne reagira pozitivno na najavljene promjene, odlučili smo odustati od njih i pronaći nešto što bi zadovoljilo sve", poručili su developeri i lideri bitcoin industrije kao Jeff Garzik, Jihan Wu i Wences Casares.

 

S obzirom na vrijednost koju sad ova kriptovaluta ima, čini se da njihova odluka nije bila ni najmanje loša. Također, zašto mijenjati nešto što funkcionira toliko dobro?

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio