Babić i Andrijanić objasnili što muči 50 tisuća obrtnika u FBiH! Predsjednik Čavara pozvao na pomoć obrtnicima

Datum objave: 12.11.2017   Broj čitanja: 673
Predsjednik Obrtničke komore FBiH Željko Babić, predsjednik Skupštine Obrtničke komore Federacije BiH Smajl Hasanić i generalni tajnik Obrtničke komore FBiH Domagoj Andrijanić predsjedniku FBiH Marinku Čavari su prezentirali aktivnosti Obrtničke komore FBiH
Babić i Andrijanić objasnili što muči 50 tisuća obrtnika u FBiH! Predsjednik Čavara pozvao na pomoć obrtnicima

 

Stavljen je naglasak na određene probleme koji proizilaze iz sustavne neuređenosti i nedorečenosti zakona i zakonskih rješenja sa kojima se obrtnici svakodnevno susreću i koji umnogome otežavaju i, u određenim slučajevima, skoro onemogućavaju vršenje njihove djelatnosti.

 

To se prije svega odnosi na: obrazovanje obrtničkih zanimanja, onemogućavanje uvoza i izvoza potrebnih materijala obrtnicima, pripadajuća prava iz zdravstvene zaštite npr.korištenja prava bolovanja preko 42 dana i refundiranje troškova, odgovornost obrtnika na cjelokupnu imovinu dok vlasnici dioničkih društava odgovaraju do visine osnivačkog kapitala koja iznosi 1000,00 KM, problemi dvostrukog tretiranja obrtnika u jednom trenutku kao fizičke osobe a u drugom kao pravnog subjekta po različitim zakonskim propisima.

 

Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine okuplja cca. 50 000 obrtnika u Federaciji BiH. Dijeluje preko obrtničkog sustava koji čini deset županijskih komora unutar FBiH.

 

Predsjednik FBiH Marinko Čavara je podržao rad i aktivnosti Obrtničke komore Federacije BiH, te je potrebno zajedničko djelovanje predstavnika Obrtničke Komore i svih predstavnika Zakonodavne i Izvršne vlasti na svim razinama, za pronalaženje rješenja za stvaranje povoljnog okruženja obrtnicima te u rješavanju problema s kojom se susreću, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Federacije BiH.

 

Grude.com

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio