Oprez vozači: Jaki udari vjetra, mogući odroni

Datum objave: 13.11.2017   Broj čitanja: 527
U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se prometuje po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, dok je u južnim krajevima pretežno suho.
Oprez vozači: Jaki udari vjetra, mogući odroni

Vozači se upozoravaju na mjestimično jake udare vjetra. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

 

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici regionalnog puta R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri (lokalitet Mehurići) promet je obustavljen, a alternativni pravac je Kakanj-Tršće-Ponijeri.

 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen promet u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

 

Zbog deminiranje terena na magistralnom putu M-14.1 (od fabrike Pirometal do Šljunkare- u blizini skretanja za mjesto Marići) naselje Gredice, općina Brčko, od 08.00 do 16.00 sati najavljene su povremene polusatne obustave prometa.

 

Od ostalih puteva s aktualnim radovima izdvaja se magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

 

Zbog aktivnih klizišta izmjenjen je režim prometa i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio