Gorska služba spašavanja pronašla zalutalog lovca na Dinari

Datum objave: 13.11.2017   Broj čitanja: 370
Prije dva dana, u 13.14 sati stigla je dojava na dežurni broj GSS Hercegbosanske županije od lovaca koji nisu mogli stupiti u kontakt sa svojim kolegom.
Gorska služba spašavanja pronašla zalutalog lovca na Dinari

Nakon iscrpnog razgovora sa lovcima utvrđena je približna lokacija izgubljenog lovca koji se nalazio u predjelu brda Malinovac na planini Dinari iznad sela Ćaić općina Livno.

 

U području lošeg signala ipak smo stupili u kontakt sa lovcem koji je uslijed nagle promjene vremena velike oblačnosti i loše vidljivosti jednostavno zalutao. Nakon nekoliko sati lutanja kroz jako težak i nepregledan teren uspio sići u 14.14 sati, na cestu gdje su ga dočekali kolege lovci i pripadnici GSS HBŽ.

 

Istodobno je angažiran i pripravan bio cijeli Savez GssuBiH i pripadnici specijalne policije MUP HBŽ pošto se bližila noć i bila je velika potreba za što bržom intervencijom.

 

Ovaj put je sve na sreću dobro završilo gdje su kolege lovci ispravno postupili i nisu stvari prepustili slučaju nego su pravovremeno pozvali gorsku službu spašavanja, priopćeno je iz GSS HBŽ, prenosi Tomislavnews.com.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio