Dan Općine Grude: Središnja svečanost u petak 17. studenoga

Datum objave: 14.11.2017   Broj čitanja: 1594
Sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 9/04), 18. studenoga je proglašen Danom utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne i Danom Županije Zapadnohercegovačke. Na ovaj dan Općina Grude obilježava Dan općine.
Dan Općine Grude: Središnja svečanost u petak 17. studenoga

Županija Zapadnohercegovačka ovaj dan će obilježiti u srijedu 15. studenoga. U 13 sati na Trgu širokobrijeških žrtava bit će položen vijenac i zapaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske domoljube, a u 13.30 bit će priređen domjenak u hotelu 'Park'.

 

Središnja svečanost obilježavanja 26. obljetnice utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne održat će se u Mostaru u subotu 18. studenoga u organizaciji Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Mostar, a u suradnji s Hvidrom Mostar i Glavnim vijećem Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

 

Program obilježavanja 26. obljetnice utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne započet će polaganjem vijenaca na spomen-obilježju svim poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, nakon čega slijedi sveta misa u 18 sati za sve poginule hrvatske branitelje u Katedrali Marije Majke Crkve.

 

Nakon svete mise bit će upriličena kolona sjećanja do Vukovarske ulice i paljenje svijeća za sve poginule hrvatske branitelje i ratne civile.

 


Središnja svečanost obilježavanja Dana općine Grude održat će se u petak 17. studenoga s početkom u 11 sati kada će biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Grude.

 

10.00 sati: Gorica, Šamatorje

Polaganje cvijeća na grob pokojnog predsjednika HR HB mr. Mate Bobana, Gorica

 

10.30 sati: PARK HRVATSKIH VELIKANA, GRUDE

Polaganje cvijeća kod Spomenika hrvatskim braniteljima

 

11.00 sati: KINO DVORANA, GRUDE

Svečana sjednica Općinskog vijeća Grude

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio