HRVATSKA: Plenković najavio povećanje minimalca i odvojeno plaćanje prekovremenih

Datum objave: 04.12.2017   Broj čitanja: 349
U Hotelu Esplanade u Zagrebu bit će proglašeni najbolji mali i srednji poduzetnici. Također, proglasit će se gospodarski događaj i gospodarstvenik godine prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika te prema izboru stručnog žirija.
HRVATSKA: Plenković najavio povećanje minimalca i odvojeno plaćanje prekovremenih


Najbolji mali i srednji poduzetnici bit će proglašeni u pet kategorija: Uzlet izvoza, Uzlet prihoda, Uzlet dobiti, Uzlet zaposlenosti i Uzlet investicija.

Nominirani gospodarstvenici su Željko Kukurin, Robert i Silvio Kutić, Željko Pavlin, Marko Pipunić i Mate Rimac, a gospodarski događaji - donošenje i provedba Lex Agrokor, pad udjela javnog duga u BDP-u, početak realizacije LNG terminala, odobrenje EU sredstava za Pelješki most i rezultati turističke sezone.

Uz dodjelu, održat će se i rasprava o perspektivama razvoja hrvatskog gospodarstva.


Premijer Andrej Plenković istaknuo je da je ovo bila najizazovnija godina još od hrvatske neovisnosti, ali su Vladi poduzetnici ostali prioritet. Najavio je planove za jačanje fiskalne situacije i daljnje smanjenje javnog duga.


Ponovio je kako će Vlada razmotriti 'paket' mjera koje predviđaju povećanje minimalne plaće. Ponovio je kako je dogovoren 'paket' mjera koje predviđaju povećanje minimalne plaće i to na način da se prekovremeni rad ne računa u plaći nego povrh plaće kako bi se izbjegla zlouporaba. Dodao je kako će paketom mjera biti zadovoljni i radnici i poslodavci, javlja HRT.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio