HNS i Davor Šuker žele očitovanje suca Pauka zbog minute šutnje za generala

Datum objave: 04.12.2017   Broj čitanja: 927
Sudac Martin Mladen Pauk iz Splita nautakmici 3. HNL jug između Uranije i Kamena samoinicijativno je održao minutu šutnje u spomen na pokojnog generala Praljka. IZ HNS-a su zatražili očitovanje.
HNS i Davor Šuker žele očitovanje suca Pauka zbog minute šutnje za generala

 

- Ne znam oko čega se uopće podigla prašina, moja odluka o minuti šutnje u spomen na generala Slobodana Praljka bila je posve logična nakon što je Hrvatski državni Sabor napravio isto dva dana ranije - kazao je sudac Martin Mladen Pauk iz Splita, koji je na nedjeljnoj utakmici 3. HNL jug između Uranije i Kamena samoinicijativno uoči utakmice održao minutu šutnje u spomen na pokojnog generala Praljka.

 

Pauk je zanemario hašku presudu Praljku, činjenicu da se za njega na nekim ranijim utakmicama najvišeg ranga natjecanja nije održala minuta šutnje, te da ista nije bila niti najavljena u protokolu utakmice, no za sve ima objašnjenje:

 

- Utakmica Osijek - Hajduk igrana je u srijedu, prije nego li se održala sjednica Sabora, na kojoj su se zastupnici gotovo jednoglasno odredili prema presudi haškog suda, te održali minutu šutnje za pokojnog generala Praljka. U srijedu se dakle nije znao stav državnoga vrha, i vjerojatno su se bojali reakcije, ali nakon sjednice Sabora više dileme ne bi smjelo biti - kazao nam je Pauk i dodao:

 

- Uobičajeno je da se minute šutnje održavaju u spomen na žrtve Škabrnje i Vukovara, kad premine neki dužnosnik ili igrač, poznata osoba... Za takve, uobičajene minute šutnje niti ne dobivamo prethodne najave. A to što minuta šutnje nije održana na ostalim utakmicama odigranima za vikend vjerojatno je pitanje birokracije, netko je očito u petak prerano otišao kući s posla i nije poslao obavijest. U ovakvim okolnostima uobičajeno je da se održi minuta šutnje, pa sam tako i postupio, i uopće nisam znao da isto neće napraviti i ostale kolege.

 

Pauk nema povratnu informaciju kako će reagirati povjerenik natjecanja i HNS, kao ni njegova stranka Most, no vjeruje da se neće dogoditi ništa posebno.

 

- Delegat je unio u službeno izvješće utakmice da je održana minuta šutnje koja nije bila najavljena i ništa više od toga. Stvarno sam mislio da će je održati i svi ostali, a zašto nisu, ne znam... Čuo sam se i s ljudima iz stranke, oni također ne vide ništa sporno, tako da vjerujem da će sve proći bez ikakvih repova.

 

No da nije sve baš tako kako je zamislio Pauk, potvrdili su nam iz HNS-a.

 

- To nije bila uputa vodstva natjecanja te će se tražiti očitovanja delegata i suca utakmice - odgovorili su iz HNS-a na naš službeni upit.

 

Pokrenut je dakle postupak, zatražena dodatna izvješća, u kojima će Pauk morati pojasniti zbog čega je postupio mimo uobičajenog protokola, te bez prethodne najave održao minutu šutnje.

 

24sata.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • petar04.12.2017 23:03 sati
    jadni hrvatiči
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio