'Kod nas je najviše posla pa se nemamo kad...'

Datum objave: 05.01.2018   Broj čitanja: 1402
S vremena na vrijeme Grude.com, očito, dobije neke informacije pa "ubode" neku dobru priču. Dogodi se i vama, iako nisam neki obožavatelj portala općenito, pa tako ni vašega, ali volim pročitati. Zadnja koju su "uboli" je ova o većem broju umrlih nego krštenih u svim župama općine Grude.
'Kod nas je najviše posla pa se nemamo kad...'

 

Zato vam šaljem mail u nadi da ćete ga objaviti.

 

Niste vijest o većem broju umrlih "uboli" zbog brojki, one su očajne, sumorne, nego zbog izdvajanja citata profesora Šterna kojeg itekako cijenim i čije bi riječi trebalo primijeniti jer nam statistika ne ide u prilog. Možda će ti citati motivirati i mlade očeve da više "bodu" i da se djeca počnu rađati jer, objektivno, u općini Grude nema baš previše razloga da se priča kako roditelji ne mogu imati više djece jer je situacija teška.

 

Primjerice, ja sam iz Gruda i bilo nas je šestero u obitelji, i ja ih imam troje.  U onim vremenima, kada je komunizam harao, rađati Hrvate nije bilo nimalo lako, ali hrvatske majke rađale su ih. Koru kruha su odvajale od sebe da nahrane djecu, zato nemojmo pričati o teškim vremenima.

 

Da nađem opravdanje, ispričati ću vic jednoga poznanika, koji također nije aktivan u pravljenju djece. Grude su, primjerice, po mnogim parametrima u ekonomskom vrhu Bosne i Hercegovine. Posla ima, svi koji su tu nešto rade... sada, o plaćama se može pričati, ali posla ima... pa taj poznanik koji je u braku, a još nema djece nedavno mi kaže: Kod nas je najviše posla, pa se nemamo kad j***t.

 

Sapienti sat...

 

Ipak, nemojte da vam to bude izlika... U braku ste, radite na djeci, našoj budućnosti. Nemojte me pogrešno shvatiti, inače nisam vulgaran, ali sada moram jer mi neke priče postaju neshvatljive. A ako i jesam vulgaran, za ovu temu sam morao... sad objavite, ako hoćete... lp

 

Čitatelj/Grude.com

(Poruku smo objavili u cijelosti)

'Kod nas je najviše posla pa se nemamo kad...'
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio