Nakon Pasije, prijatelj Međugorja Jim Caviezel u filmu 'Pavao, Kristov apostol' poručuje: Kristova mudrost nas spašava!

Datum objave: 06.01.2018   Broj čitanja: 1103
Katolici moraju biti spremni riskirati svoje živote i svoj ugled kako bi porazili zlo u svijetu.“ rekao je Jim Caviezel, zvijezda filma „Pasija“, na skupu studenata katoličkih studija, u Chicagu.
Nakon Pasije, prijatelj Međugorja Jim Caviezel u filmu 'Pavao, Kristov apostol' poručuje: Kristova mudrost nas spašava!

 

Samo kroz vjeru i Kristovu mudrost možemo biti spašeni, rekao je Caviezel, ali će se također trebati ljude koji su spremni boriti se, žrtvovati i patiti, prenosi Uvijek Nedjeljom.


Citirajući Sv. Maksimilijana Kolbea, Caviezel je rekao da je ravnodušnost najveći grijeh 20. stoljeća, ali još uvijek i u 21. stoljeću."Moramo otresti sa sebe ovu ravnodušnost, tu destruktivnu toleranciju zla. Samo naša vjera i Kristova mudrost mogu nas spasiti ", rekao je. "To zahtijeva ratnike koji su spremni riskirati svoje ugled, svoja imena, pa čak i svoje živote, zalažući se za istinu."


"Odvojite se od ove korumpirane generacije", glumac je izazvao prisutne. "Budite sveci. Vi niste stvoreni da bi se s njima uklopili. Rođeni ste da se izdvojite."Zvijezda filma „Pasija“ i veteran mnogobrojnih filmskih i televizijskih priča bio je gost iznenađenja u srijedu navečer na konferenciji SLS18 (Student Leadership Summit 2018), pod pokroviteljstvom Fellowship of Catholic University Students (FOCUS).


Događaj se održava od 2. do 6. siječnja u Chicagu, a usmjeren je na formiranje katoličkih studenata da budu misionari u svojem životu, posebno na studentskom kampusu.


Caviezelova video poruka, koju je objavio na Facebooku otac Brian Buettner, ravnatelj odjela za zvanja nadbiskupije u Oklahoma Cityju, primljena je s oduševljenjem.Kao uvod u svoj govor prikazao je dio iz svojeg nadolazećeg filma „Pavao, Kristov apostol“, o kojem možete pročitati OVDJE, rekavši publici da mu je filmsko iskustvo pokazalo da za biti veliki u očima Boga, prvo moramo biti mali i prihvatiti Boga u cijelosti, dopuštajući mu da nas vodi.Caviezel je također govorio o značenju patnje i zatim rekao kako prevladava nerazumijevanje da je kršćanstvo samo "sretan razgovor".


Nije bilo slučajno da je bio pozvan glumiti Krista, rekao je, rekavši kako su ga ranije uloge dovele do uloge Krista u epskom filmu Mel Gibsona o Kristovoj muci i uskrsnuću.


Caviezel je rekao sudionicima konferencije FOCUS da se njihovi životi ne sastoje samo od slučajnosti."Neki od vas možda su sada jadni, zbunjeni, nesigurni po pitanju budućnosti, ranjeni", rekao je. "Ovo nije vrijeme da ustuknemo ili odustanemo."Rekao je kako je uloga Krista za njega značila veliki izazov i patnju, uključujući fizičke aspekte bičevanja, razapinjanja, udara munje i otvorene operacije srca nakon pet i više mjeseci hipotermije.Caviezelovo rame također se je odvojilo dok je nosio križ tijekom snimanja, ali on je izdržao kako bi završio film. Ovo je bilo poput pokore, rekao je."Kad sam bio gore na križu naučio sam da je u Njegovoj patnji bilo naše otkupljenje", rekao je Caviezel. "Zapamtite da sluga nije veći od gospodara.""Svaki od nas mora nositi svoj vlastiti križ", nastavio je. "Postoji cijena za našu vjeru, za naše slobode."


Rekao je publici da je patnja bila dio njegove izvedbe "baš kao što čini i dio našeg života".

Nakon Pasije, prijatelj Međugorja Jim Caviezel u filmu 'Pavao, Kristov apostol' poručuje: Kristova mudrost nas spašava!
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio