Bosanska Krupa i tvrtka iz Gruda u borbi protiv nezaposlenosti!

Datum objave: 14.01.2018   Broj čitanja: 1237
Između načelnika Bosanske Krupe Armina Halitovića i direktora grudske tvrtke „AX Soling“ Marija Leke potpisan je ugovor za nabavku i montažu opreme za obuku zavarivača, odnosno programa koji s ciljem povećanja konkurentnosti radne snage provodi Općina Bosanska Krupa s partnerima.
Bosanska Krupa i tvrtka iz Gruda u borbi protiv nezaposlenosti!

 

U tijeku je javni poziv nezaposlenima za prijavu sudjelovanja u programu stručnog osposobljavanja za zanimanje zavarivač. Tim putem Općina Bosanska Krupa i partneri odabrat će 80 kandidata koji će proći obuku, steći stručnu spremu i dobiti mogućnost zaposlenja u tvrtkama koje su izrazile potrebu za radnom snagom. Za obuku je kroz projekt predviđena i nabavka opreme za što je potpisan ugovor vrijedan 94 tisuće KM osiguranih iz IPA Fonda.

 

Oprema poput testera, pila i brusilica za metal, tokarskog stroja, simulatora za obuku zavarivača, stola i radne ploče, ostalog potrošnog materijala za zavarivanje, za najviše 45 dana stići će u Bosansku Krupu. Njome će se služiti stručno osoblje Mješovite srednje škole „Safet Krupić“ koje će nakon završetka poziva šest mjeseci i vršiti obuku kandidata.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Švabo14.01.2018 09:59 sati
    Da upravo tog stručnog kadra njemcima fali...stvorit će se dobra radna snaga za izvoz
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio