Baka hrabrost: Svaki dan gura unuka do škole 24 kilometra

Datum objave: 11.02.2018   Broj čitanja: 326
Shi Yuying ima 76 godina i brine se za svojeg unuka za kojeg želi da dobije sve potrebno obrazovanje.
Baka hrabrost: Svaki dan gura unuka do škole 24 kilometra

 Njezin unuk Jiang Haowen je u kolicima, no Shi ga svaki dan gura 24 kilometra do škole i nazad. I tako već četiri godine. Namjerava to raditi sve dok bude mogla hodati.

 

Dječaku (9) je je dijagnosticirana cerebralna paraliza kada je imao dvije godine. Njegovi roditelji su se u međuvremenu rastali.

 

 

Njegova majka se udavala nekoliko puta, a otac je otišao raditi u Guilin kako bi mogao uzdržavati dječaka. Osim što dječaka gura u školu i nazad nekoliko puta dnevno, baka mu masira udove, priprema za njega različite biljne lijekove, potiče ga da stoji i malo hoda.

 

Nada se da će se dječak jednog dana oporaviti. Dječakova škola je udaljena oko tri kilometra od njihovog doma, ali baka do škole i nazad ide osam puta.

 

Unuka vodi ujutro, vraća se doma i nekoliko sati kasnije dolazi po njega, a onda ga opet vodi u školu popodne i vozi ga doma navečer. I nikada se ne žali.

 

Zahvaljujući baki dječak je napredovao. Može stajati uspravno te čak napraviti nekoliko koraka uz pomoć. I dalje teško drži olovku u rukama. Baka kaže da je on pametan dječak kojeg zanima matematika.

 

Obitelji se zbog skupog liječenja nagomilao dug no baka kaže da to nije bitno sve dok dječak napreduje i dobiva kvalitetnu izobrazbu, piše 24sata.hr

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio