MLADI IZ MEĐUGORJA POZIVAJU: 'Pridružite nam se u molitvi krunice kroz cijelu korizmu'

Datum objave: 12.02.2018   Broj čitanja: 1049
Za vrijeme jedne korizme prije nekoliko godina nekolicina mladih iz župe Međugorje odlučila je svake večeri za vrijeme 40 dana moliti krunicu na Brdu Ukazanja.
MLADI IZ MEĐUGORJA POZIVAJU: 'Pridružite nam se u molitvi krunice kroz cijelu korizmu'

Tijekom godine zajedničku molitvu krunice imaju četvrtkom navečer dok kako smo kazali dok tijekom korizme idu svaku večer osim nedjelje, te tijekom cijelog došašća pripremajući se za Božić. Tako će biti i kroz ovu korizmu koja započinje u srijedu.

 

“Tako je. I u ovoj korizmi nastavljamo sa svojom tradicijom molitve krunice svake večeri na Brdu Ukazanja. Moramo kazati kako je ovo za nas jedno od ljepših razdoblja u godini, naravno uz Došašće.

 

Budući da većina nas preko dana radi nije nam preostalo ništa drugo nego da molitvu krunice molimo s početkom u 20:00 sati, a mjesto okupljanja je 1. postaja na Brdu Ukazanja. Znamo kako nas Gospa kroz sve ove godine poziva na molitvu krunice koja je naše najjače oružje i naša je dužnost da budemo poslušni.

 

Odazvali smo se također pozivu našeg župnika fra Marinka Šakote i ostalih svećenika koji su nas pozvali da mi budemo pokazatelji i primjer duhovnog života u našoj župi. Mnogi od nas se prije ovoga nisu ni poznavali, a sada smo već nerazdvojni prijatelji. Uistinu su lijepa poznanstva i druženja koja smo stekli i doživjeli kroz ovu molitvu.

 

Prije svake molitve krunice svaki od nas izrekne svoje želje i nakane za koje te večeri molimo, ali također molimo i za sve bolesne, potrebite, za sve svećenike, naše župljane i za mir u cijelom svijetu. Poziva sve one koji su u mogućnosti da nam se pridruže i budu dio naše male molitvene obitelji gdje će se sigurno osjećati lijepo.

 

Moramo kazati kako nam ovo korizmeno vrijeme koje je dosta kišovito ne predstavlja nikakvu prepreku, dapače za kišu uvijek kažemo kako je ona jedan blagoslov sa neba,” kazali su za Hercu mladi iz župe Međugorje.

 

Foto: Medjugorje-info.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio