Upozorenje vozačima: U većem dijelu zemlje otežan promet zbog snijega, preko Kupresa teretnjacima potrebni lanci

Datum objave: 13.02.2018   Broj čitanja: 333
Zbog novih padalina i zasnježenog kolovoza, jutros se sporije prometuje na većini puteva u Bosni i Hercegovini.
Upozorenje vozačima: U većem dijelu zemlje otežan promet zbog snijega, preko Kupresa teretnjacima potrebni lanci

Posebno se izdvajaju dionice koje prolaze preko planinskih prijevoja u centralnim, sjevernim, zapadnim i sjeverozapadnim krajevima. Na putnim pravcima: Bugojno - Kupres, Travnik - Donji Vakuf, Bihać - Bosanski Petrovac i Bihać - Izačić, obavezna je upotreba lanaca za teretna motorna vozila.

 

Pažnja se skreće i na putne pravce: Sarajevo - Konjic, Sarajevo - Tuzla, Mokro - Rogatica, Sokolac - Vlasenica, Trnovo - Foča, Tuzla - Bijeljina, Glamoč - Mrkonjić Grad, Bugojno - Novi Travnik i Bugojno - Prozor.

 

Ekipe putnih službi su na terenu i interveniraju na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putevi prohodni. Na putevima u južnim krajevima zemlje, kolovoz je pretežno mokar. Zbog niskih temperatura upozorava se i na moguću poledicu.

 

Pojačan oprez savjetuje se na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

 

Zbog aktivnog klizišta na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad - Lepenica na lokalitetu Ban Brdo, promet se u desnoj cijevi tunela Igman i na mjestu radova odvija preticajnom trakom. Mole se vozači da na toj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

 

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka - Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac - Drinjača. Na tim dionicama izmijenjen je režim prometa.

 

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio