U Lici palo više od pola metra snijega, ceste zatrpane, sela odsječena

Datum objave: 13.02.2018   Broj čitanja: 248
Više od pola metra snijega otežava promet kroz Liku, posebice do udaljenijih sela i naselja pod Velebitom, gdje su neke lokalne prometnice zatrpane snijegom, doznaje se u ličko-senjskoj policiji.
U Lici palo više od pola metra snijega, ceste zatrpane, sela odsječena

Snijeg otežava promet u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Slavoniji, a za teretna vozila s prikolicama između unutrašnjosti i Rijeke i Dalmacije trenutno nema prohodne ceste.

 

Više od pola metra snijega otežava promet kroz Liku posebice do udaljenijih sela i naselja pod Velebitom, gdje su neke lokalne prometnice zatrpane snijegom, doznaje se u ličko-senjskoj policiji.

 

Jutros su na gradskim ulicama na Gospiću angažirane sve raspložive snage komunalaca koje čiste i odvoze snijeg iz zone grada.

 


Zbog olujne bure dionica autoceste od Svetog Roka do Maslinice otvorena je samo za osobna vozila.

 

Zbog tuče na autocesti A1 između čvorova između čvorova Bisko i Zagvozd vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

 

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice autocesta A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

 

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja zabrana je također za dostava vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).


Na autocesti A1 između južnog portala tunela Sv. Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakog vjetra! Zbog niskih temperatura moguća je poledica u unutrašnjosti. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

 

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Istre, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Grabovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, DC3 Gorski kotar između Zdihova i Kikovice, autoceste A1 između čvorova Boslijevo 2 i Brinje i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica.

 


U prekidu su katamaranska linija Novalja - Rab - Rijeka; trajektna linija 335 Prizna - Žigljen, a trajekt na liniji 334 Porozina - Brestova prevozi samo osobna vozila i kamione do 3 tone nosivosti.

 

Dijelovi središnje Istre i jutros nemaju električne energije, kao primjerice zapadni dio općine Tinjan, piše Istramet. Prošla noć bila je kaotična na istarskim cestama, zabilježeni su brojni zastoji i slijetanja vozila s prometnica. Snijega ima u obilnijim količinama, u višim dijelovima Istre i više od 25 centimetara.Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak u unutrašnjosti će biti oblačno sa snijegom, obilnijim u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj uz stvaranje debljeg snježnog pokrivača. Najviša dnevna temperatura na kopnu uglavnom će biti od 0 do 3, na Jadranu između 5 i 10 Celzijevih stupnjeva.

 

Na Jadranu promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu, u Dalmaciji su mogući i pljuskovi s grmljavinom, a duž obale sjevernog Jadrana lokalno i susnježica te snijeg. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana poslijepodne postupan prestanak oborine i djelomično razvedravanje.

 

Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, još prijepodne u južnoj Dalmaciji jako jugo, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 13. veljače.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio