Nudio brak preko Facebooka, pa iznuđivao novac radi 'zajedničkog odlaska u inozemstvo'

Datum objave: 14.02.2018   Broj čitanja: 226
Policijska uprava Doboj podnijela je dobojskom Okružnom tužiteljstvu izvještaj protiv 20-godišnjeg Z. A. iz Zvornika, zbog sumnje da je počinio kaznena djela prevara i iznuda.
Nudio brak preko Facebooka, pa iznuđivao novac radi 'zajedničkog odlaska u inozemstvo'

Sumnja se da je Z. A. u drugoj polovici prošle godine, preko društvene mreže Facebook, stupio u kontakt s oštećenom osobom s područja Doboja, te mu se lažno predstavio i sa njim počeo razmjenjivati poruke radi stupanja u brak.

 

On je oštećenog, kako je priopćeno iz policije, naveo da mu uplati određeni iznos novca, radi upoznavanja, te zajedničkog odlaska u inozemstva.

 

- Poslije određenog vremena s različitih profila i uz različite prijetnje, Z. A. je od oštećenog tražilo da uplati još novca, na bankarski račun i putem pošte na njegovo ime, što je oštećeni i učinio, te mu u više navrata uplatio novac u iznosu od 11.894,70 maraka - kazali su iz Policijske uprave Doboj.

 

Kako neslužbeno Faktor.ba saznaje, mladić je na Facebooku napravio više lažnih ženskih profila. On je oštećenom u početku tražio da mu uplati manje novčane iznose, ali su mu s vremenom apetiti porasli.

 

Budući da su se dopisivali određeni vremenski period, on je o oštećenom saznao neke informacije, zbog kojih ga je, i dalje se predstavljaući kao djevojka, počeo ucjenjivati da će doći s bratom i "polomiti ga", ukoliko mu ne bude uplaćivao novac. Oštećeni se, navodno, čak i zadužio kako bi mu slao tražene pare.

 

Po svoj prilici, on nije jedina žrtva prevare 20-godišnjaka, te policija nastavlja istragu kako bi se utvrdilo da je bilo još prevarenih osoba.

 

Dobojska policija je u suradnji sa Policijskom upravom Zvornik, u ponedjeljak pretresla stan i druge prostorije koje koristi osumnjičeni Z. A., prilikom čega su pronađeni i oduzeti mobiteli, laptopi, SIM kartice, novac u različitim valutama, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku. Pretresi su obavljeni na osnovu naredbe Osnovnog suda u Zvorniku.

 

Policija iz Zvornika je istog dana uhitila Z. A., te ga predala u nadležnost Policijskoj upravi Zvornik.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio