Njemački sud dopustio zabranu dizelaša!

Datum objave: 27.02.2018   Broj čitanja: 269
Savezni upravni sud u Leipzigu u utorak je načelno dopustio uvođenje zabrane prometa vozilima s dizel motorima u svrhu smanjenja štetnih čestica i plinova u njemačkim gradovima.
Njemački sud dopustio zabranu dizelaša!


Savezni upravni sud je time odbacio žalbu saveznih pokrajina Baden-Württemberg i Sjeverna Rajna-Vestfalija gdje su upravni sudovi odlučili da gradovi Stuttgart i Düsseldorf, u svrhu održavanja dopuštenih vrijednosti ispušnih plinova i čestica, mogu posegnuti i za mjerama poput zabrane prometa, piše HINA.


 
Savezne pokrajine su se potom obratile Saveznom upravnom sudu u Leipzigu tražeći razjašnjenje pitanja postoje li uopće pravni temelji za uvođenje zabrana.


 
Suci u Leipzigu su zaključili kako nema pravnih prepreka, ali da gradovi istodobno moraju odluku o uvođenju zabrana prometa za vozila s dizel motorima uvesti postupno, a moraju se uvesti i izuzeci npr. za male poduzetnike.

 

 
„Zabrana ostaje posljednje sredstvo u ostvarivanju cilja postizanja dopuštenih vrijednosti dušikovih oksida“, stoji u obrazloženju presude.


 
Odluka Saveznog upravnog suda u Leipzigu odnosi se konkretno na Stuttgart i Düsseldorf, ali i na ostalih 70 gradova u Njemačkoj gdje vrijednosti dušikovih oksida višestruko premašuju dopuštene granice.


 
Upravo zbog visine tih vrijednosti, koje već godinama prelaze dopuštene granice, udruga Njemačka pomoć okolišu (DUH) je pokrenula tužbe u Stuttgartu i Düsseldorfu, gdje su sudovi odlučili da je, u svrhu njihova dovođenja u propisane okvire, moguće uvesti i zabrane.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio