EKSKLUZIVNO: Na predsjednicu HRVATSKE planiran je atentat u BiH! Ubojice imale potpis AID-a

Datum objave: 10.03.2018   Broj čitanja: 5458
U moru vijesti proteklih dana skoro pa neprimijećeno prošla je vijest iz "Hrvatskog tjednika" o planu atentata na predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović. Ipak, da ne prođe nezamijećeno pobrinuo se portal Grude.com koji ekskluzivno donosi informacije iz "Hrvatskog tjednika".
EKSKLUZIVNO: Na predsjednicu HRVATSKE planiran je atentat u BiH! Ubojice imale potpis AID-a

 

Iako je proteklih dana "Avaz" pisao da je meta trebao biti Fahrudin Radončić, a ne predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, što također ne bi bilo čudno jer je Radončić dulje vremena izložen maltretiranju od bošnjačkog političkog vodstva, pisanje "Hrvatskog tjednika" jasno ukazuje na to da je život predsjednice Hrvatske bio ugrožen. S obzirom kakav status i Kolinda Grabar Kitarović i Fahrudin Radončić uživaju kod najradikalnijih Bošnjaka, onih koji imaju veze s AID-om tajnom bošnjačkom policijom kojoj je sve dopušteno, onda ne bi bilo iznenađenje da se oboje nalaze na nekoj od listi za likvidaciju.

 

U donjem tekstu, Grude.com donosi informacije iz "Hrvatskog tjednika" koje najbolje dočaravaju u kakvoj je opasnosti bila predsjednica!

 

Naime, u utorak 16. siječnja objavljeno je kako je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak (koji je na sudu jer ne plaća račune za vodu, odvoz smeća, telefon, a o čemu je portal Grude.com ekskluzivno izvjestio, a prenijeli svi mediji u RS-u) uzalud više od sat i pol navečer čekao dolazak predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a zatim se uvrijedio jer predsjednica nije došla. Također, malo je poznato da je na Zračnoj luci bio i hrvatski član BiH Predsjedništva i predsjedavajući državnog vrha Dragan Čović. On je, doduše s također manjim zakašnjenjem, jer nije u tome trenutku imao mobitel sa sobom, dobio poruku s vrlo povjerljivim informacijama o sigurnosnoj prijetnji predsjednici Republike Hrvatske.

 

Nosio 200.000 eura


A sada donosimo detalje o svemu što se događalo, o dolasku tek idućeg dana, promjeni rute i slično. Naime, kako doznaje Hrvatski tjednik od policijskih i sigurnosnih službi u Bosni i Hercegovini, samo dva dana prije nego što je predsjednica trebala doći u Sarajevo, sigurnosne službe presrele su telefonski razgovor dvojice kriminalaca, od kojih je jedan ubojica koji se godinama nalazio u bijegu. Pri tome postoje dvije verzije što su tom prigodom dvojica kriminalaca razgovarala. Bio je to telefonski kontakt između braće Amira i Samira Mehića zvanog Bibi. Po jednoj verziji Amir je rekao Samiru, inače osuđenom na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva na području Tuzle, da mu nosi dar od 200.000 eura kojega bi trebalo uručiti ... Ostatak rečenice službenici nisu uspjeli razabrati je li pri tome rekao 'predsjednici' ili 'predsjedniku'. Druga pak policijska verzija je da je 'dole treba posjetiti' i da joj nosi dar. Ovaj dio razgovora upalio je alarm. Analitičarima, obavještajnim i policijskim službenicima ostalo je nejasno je li se radilo o stvarnoj prijetnji ili pak svojevrsna predstava i poruka dijela bošnjačkih obavještajno-policijskih struktura da je zastraše prije dolaska u zemlju. Nije dugo trebalo policijskim agencijama da otkriju lokaciju na kojoj se skrivao Mehić Bibi. On se 'odmarao' u hotelu Vučko na Jahorini, desetak kilometara od Sarajeva, ali i republičkosrpskom dijelu zemlje. Otduda je stigao s Kosova, gdje se godinama skrivao od vlasti Bosne i Hercegovine zbog ubojstva iz 2013. kada je u obračunu diledžijskih bandi ubio jednoga člana skupine koju predvodi također teški kriminalac i nasilnik Mersed Hadžić, zvani Mirso Švicarac koji se pak od vlasti BiH jedno vrijeme skrivao u Hrvatskoj koja ga je isporučila BiH. Zanimljivo je kako je upravo ovoga notornog kriminalca svojedobno od odluženja kazne pomilovao bivši predsjednik Federacije BiH Živko Budimir koji je na tu funkciju došao jer su ga Hrvatima nametnuli Bošnjaci. S obzirom da su Hadžić i Mehić upravo Tuzlaci, sigurnosna služba iz predsjedničina osiguranja je procijenila kako bi bilo dobro izbjeći ovaj grad. U međuvremenu su bosanskohercegovačke službe započele 'nadogradnju' ovoga slučaja te su čak plasirale tvrdnje kako bi Mahić mogao biti povezan i s likvidacijom oporbenog čelnika Olivera Ivanovića na Kosovu, o čemu navodno također postoje ozbiljne indicije.

 

Otkrili prijetnju papi, ubili Leutara

 

I dok su Samira Mehića zvanog Bibi strpali u zatvor, pa ga prebacili u Tuzlu gdje čeka odsluženje višegodišnje robije, pokušava se rasvijetlili je li on samo htio 'dole' posjetiti svoju suprugu koja živi u sarajevskom naselju Grbavici ili je pak trebao likvidirati hrvatsku predsjednicu. Policija, ali niti javnost to vjerojatno nikada neće doznati jer je cijelim slučajem vješto upravlja Obavještajno sigurnosna agencije (OSA). Posebno je znakovito plasiranje ove verzije priče kao prijetnja hrvatskoj predsjednici u okolnostima kada su se iz Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića snažno protivili njezinom dolasku u BiH. Prije svega jer je samo tjedan dana ranije Grabar Kitarović u Turskoj pokušala posredovati u rješavanju hrvatsko-bošnjačkih prijepora u BiH vezanih za izmjene Izbornog zakona. Nije prvi put da SDA i njezini obavještajci, sada je upravo na mjestu direktora OSA-e Osman Mehmedagić Osmica, ratni tjelohranitelj pokojnog Alije Izetbegovića, koji je poznat kao pripadnik notornog mladomuslimanskog klana. Nije Sličnih slučajeva gdje su sigurnosne vlasti u 'posljednji trenutak' dolazile do spoznaje da se nešto sprema već je viđeno. Tako je 1997. godine neposredno prije dolaska Pape Ivana Pavla II. U Sarajevo 'slučajno' pronađen eksploziv ispod jednoga mosta ili pak zaustavljeni drugi teroristički pokušaji. Međutim, u nekoliko slučajeva tajna bošnjačka policija, koja aktivno djeluje kroz OSA-u i sigurnosni sustav zemlje, aktivno je sudjelovala u smaknućima političara. Među njima je i ubojstvo Joze Leutara 1999. godine.

 

Ubojice imale iskaznice AID-a

 

Jednako kao i u slučaju Mehića, sada tada s drukčijim ishodom, tajna bošnjačka policija pronašla je kriminalca Muamera Galijatovića koji je pak lažno svjedočio protiv šestorice Hrvata, a a ciljem da na kraju za likvidaciju Leutara optuže tadašnjeg hrvatskog člana BiH Predsjedništva Antu Jelavića i generala Stanka Baju Soptu. Ne treba isključiti ni tu mogućnost u ovome slučaju. Upravo stoga jer je Samir Mehić Bibi, po riječima Mirse Švicarca, čovjeka kojega je on kanio likvidirati, bio plaćeni ubojica upravo po narudžbama Stranke demokratske akcije i njezina kažnjeničkog voda iza kojega je stajala najhladnokrvnija banda ubojica na čelu s Zijadom Turkovićem. Kada su uhitili Turkovića kod njega je pronađena iskaznica zloglasne bošnjačke tajne policije AID-a. Unatoč svim pritiscima, hrvatska predsjednica stigla je u Sarajevo samo nekoliko sati nakon Mehićeva uhićenja. Nisu je impresionirale poruke o sigurnosnoj prijetnji, kao niti policijska akcija. Poslala je dovoljno snažne i jasne poruke, koje su jednako teško odzvonile i u ušima predstavnika Stranke demokratske akcije, ali i drugim bošnjačkim strankama da će Hrvatska nastaviti inzistirati na ravnopravnosti sunarodnjaka u Bosni i Hercegovini. Unatoč prijetnjama čak.

 

Grude.com/Hrvatski tjednik

EKSKLUZIVNO: Na predsjednicu HRVATSKE planiran je atentat u BiH! Ubojice imale potpis AID-a
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio