UZB Ljubuški: Tajnik udruge samoinicijativno je proglasio gašenje 'Zaboravljenih branitelja'

Datum objave: 11.03.2018   Broj čitanja: 568
Kao što je se i pretpostavljalo Udruga Zaboravljeni branitelji izdala je priopćenje koje je objavljeno na portalu 'Ljubuski.info' koje, kao i ranije priopćenje Udruge razvojačenih branitelja iz Posušja prenosimo u cijelosti.
UZB Ljubuški: Tajnik udruge samoinicijativno je proglasio gašenje 'Zaboravljenih branitelja'

 

Dvanaesti dan prosvjeda na Bijači, u "Šatoru istine" ujedinio je Zaboravljene branitelje više nego ikada prije. Svemu je doprinio sinoćnji domjenak u Posušju, na kojem je tajnik UZB podružnice Široki Brijeg samoinicijativno "proglasio gašenje UZB"!

 

Danas je, na cijelom pojasu oko auto ceste, najprometnije bilo upravo na dijelu makadamskog puta koji vodi do šatora na Bijači.

 

U jednom dijelu dana našle su se na okupu sve tri smjene iz redovnih dežurstava u šatoru.

 

To je ujedno bila prilika ponovno sačiniti novi popis obveza, jer se od današnjeg dana pridružuju stalnim dežurstvima članovi UZB podružnice Čapljina, dok se već sljedeći dan sastaju na dogovor, članovi podružnica Gruda i Čitluka sa ciljem preuzimanja stalnih obaveza u šatoru.

 

Pomalo se ipak smanjuju tenzije prema nekolicini naših bivših članova, koji su nasjeli na uporna obećanja političkih moćnika i krenuli nekim nama nepoznatim putevima.

 

Sve se češće među braniteljima čuje komentar:
Žao nam je, ipak smo s njima proveli dosta kišnih dana, prosvjedujući ispred raznih institucija, gdje smo kao prosjaci očekivali trun nade u ostvarivanju svojih opravdanih zahtjeva!"

 

No, mi ipak želimo i njima uspjeh bez nas, neka dodaju svoj doprinos broju od skoro 1.700 braniteljskih udruga, koje uglavnom služe za ostvarenje interesa svojih voditelja - mi i dalje ostajemo dosljedni svojim ciljevima, pa makar cijeli naš pojas oko šatora istine moradnemo pretvoriti u "Spomen groblje Zaboravljenih branitelja"!

 

Tako smo i danas izvšili blokadu autoceste.

 

UZB Ljubuški

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio