Zbogom pljuvanju po ulici: Makarska odlučila stati na kraj vandalizmu i uvela novčane kazne za nekulturne

Datum objave: 12.03.2018   Broj čitanja: 743
Makarani i svi oni koji svrate u Makarsku će za, primjerice, pjuvanje po ulici ili za crtanje grafita po zidovima, morati izdvojiti pozamašnu svotu novaca.
Zbogom pljuvanju po ulici: Makarska odlučila stati na kraj vandalizmu i uvela novčane kazne za nekulturne

Nime, Makarska je odlučila stati na kraj vandalizmu takve vrste pa je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća donesena nova odluka o komunalnom redu koja sadržava niz pravila i zabrana s novčanim kaznama u slučaju prekršaja, javlja Slobodna Dalmacija.

 

Tako se novčanom kaznom u iznosu od 300 do 1000 kuna može kazniti fizička osoba ako piše grafite, kupa se u fontanama ili ako iz njih uzima kovanice, odnosno ako ne očisti iza svog psa, uništava ploče i znakove, baca otpad izvan kanti, obavlja nuždu i pljuje na javnim površinama.

 

"Apsolutno su u pravu oni koji su donijeli takvu odluku, kazna je primjerena, a ako ti se baš pljuje, ponesi maramicu pa pljuni u nju", rekao je Tonči Pivac za Slobodnu Dalmaciju.

 

Po njemu, treba zabraniti ne samo pljuvanje, nego i pušenje, a posebice bacanje čikova po cesti. Tonči Andrijašević ide još i dalje pa predlaže kažnjavanje i psovanja u javnosti. Potez gradskih vlasti podržava i Ružica Čović i dodaje: 


"Najprije, ružno je to vidjeti. Imala sam par slučajeva da prolazim kraj čovjeka, a on pljune i sad ja ne znam je li on pljunuo jer sam ja naišla ili je to bilo tek tako".
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio