EK upozorava: Popularna igračka može biti opasna za djecu

Datum objave: 12.03.2018   Broj čitanja: 383
Ljubitelji igračke kažu da je jako zarazna i da pomaže u ublažavanju stresa.
EK upozorava: Popularna igračka može biti opasna za djecu

Fidget spinner, igračka koja je lani izazvala pravu pošast među djecom diljem svijeta, može predstavljati zdravstveni rizik, objavila je u ponedjeljak Europska komisija u redovnom godišnjem izvješću o opasnim proizvodima.

 

 Trokraka spravica nalik na propeler može se vrtjeti na prstu, prebacivati s jedne ruke na drugu ili se jednostavno korisititi kao 'zanimacija' za ruke, piše HINA

 

Ljubitelji igračke kažu da je jako zarazna i da pomaže u ublažavanju stresa.

 

Međutim, pošto fidget spinneri često imaju ugrađenu bateriju, Europska komisija smatra da predstavlja rizik za djecu jer se baterije lako mogu domoći i progutati je.

 

Europska komisija lani je s tržišta povukla 11 modela fidget spinnera zbog toga što nisu ispunjavali europske sigurnosne standarde za igračke.

 

Komisija svake godine objavljuje izvješće o opasnim proizvodima na tržištu koje treba zabraniti, povući s tržišta ili na njih upozoriti. Na listi se može naći sve od igračaka, odjeće i kozmetike do automobila i strojeva.

 

Najčešće se ipak radi o igračkama jer često imaju sitne dijelove kojima se mala djeca mogu ugušiti ili sadrže opasne kemikalije. Godine 2017. najviše takvih proizvoda, 53 posto, proizvedeno je u Kini, a 26 posto ih je bilo iz EU-a.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio