ANKETA: Mostarskim studentima društvene mreže korisne za svakodnevne obveze

Datum objave: 20.03.2018   Broj čitanja: 367
Na kampusu Sveučilišta u Mostaru pitali smo studente s različitih smjerova koliko često koriste društvene mreže i u kakve svrhe.
ANKETA: Mostarskim studentima društvene mreže korisne za svakodnevne obveze

 

U zadnje vrijeme jako često koristim društvene mreže, a pogotovo Facebook zbog toga što mi trebaju grupe od novinarstva i njemačkog jer se tamo izmjenjuju informacije, saznajem je li  se otkazalo neko predavanje i hoćemo li imati neko dodatno predavanje gostujućeg profesora. Često ulazim na Facebook zbog već navedenih razloga, ali nakon završenog fakulteta planiram ga ugasiti jer mi stvara opterećenje“, kaže Katarina Viktorija Mabić, studentica druge godine diplomskog studija Njemačkog jezika i književnosti i Novinarstva na Filozofskom fakultetu.

 

Društvene mreže koristim za zabavu i za ispunjavanje obaveza.  One, osim negativnih imaju i pozitivne strane, mi studenti razmjenjujemo informacije o  odgodi predavanja i slično. Vrlo bitna stavka je literatura koju stavljamo na grupu i tako je dostupna svim studentima“, izjavio je Ivo Vulić, student druge godine Psihologije.

 

S njima se složila i Mirela Mandić, studentica četvrte godine Matematike i Informatike, koja kaže da osobno dosta koristi društvene mreže jer joj pomažu mnogo pri učenju.“Koristim Facebook najviše zbog grupa u kojima studenti s moje studijske grupe postavljaju materijale koji mi pomažu u učenju“, rekla je Mirela.

 

„Često koristim društvene mreže, ali više iz potrebe nego iz želje“, naglašava Ivan Ivančić, student druge godine Građevine.

 

Ana Sičaja, studentica četvrte godine Agronomije na  Agronomskom  i prehrambeno tehnološkom fakultetu  kaže kako često koristi društvene mreže radi razonode i zabave, ali i radi svojih obaveza. „Koliko provodim vremena na Facebook-u i Instagramu prvenstveno ovisi o količini slobodnoga vremena, nekada je to nekoliko sati dnevno, dok ponekad uđem na svega nekoliko minuta", navodi Ana“.

 

„Po cijele dane sam aktivan na društvenim mrežama i mnogo mi znače jer sam upoznao veliki broj ljudi s kojima dijelim zajedničke interese i između ostaloga, na taj način održavamo kontakte.  Također mi služe za razmjenu informacija na fakultetu i komunikaciji s kolegama“, zaključio je Marin Vučković, student druge godine diplomskog studija Novinarstva na Filozofskom fakultetu.

 

Vera Vulić/Danijela Mandić/Treci.ba

ANKETA: Mostarskim studentima društvene mreže korisne za svakodnevne obveze
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio