Nemojte nositi mobitele u WC: Možete dobiti opasnu bolest koju u početku nećete ni primijetiti...

Datum objave: 31.03.2018   Broj čitanja: 283
Obavljanje nužde s mobitelom u rukama da vam "radi društvo" možda nije tako bezopasno kako vam se čini.
Nemojte nositi mobitele u WC: Možete dobiti opasnu bolest koju u početku nećete ni primijetiti...

Liječnici, naime, upozoravaju na to da je on savršena udica za bakterije, i to ne samo one koje se nalaze u vašem probavnom traku, nego potencijalno bakterije drugih ljudi koji su tu sjedili prije vas, piše Jutarnji list.


Prostora za širenje bakterija je puno - od same školjke, daske za školjku, ručica koju stisnete za ispiranje školjke, ručka na vratima ili pipa za pranje ruku. Jasno vam je - kupaonica je mjesto koje je, osobito zbog topline uzrokovane tuševima, 'raj' za bakterije.

 

Liječnica specijalizirana za higijenu Lisa Ackerley rekla je za The Sun da se 'ovisnici o mobitelima' moraju odvići navike da mobitel nose (doslovno) svugdje sa sobom, jer nikad ne znate kako će vaš organizam reagirati na neku od bakterija.

 

Mnoge bolesti ne uočavaju se odmah, pa tako neki član kućanstva može sa sobom prenositi virus koji će se tek kroz dva do tri dana pokazati kao prehlada, a vi ste tad iste bakterije s, primjerice, ručke od vrata prenijeli na mobitel koji nosite sa sobom.

 

- Među bakterijama može biti svega, pa i salmonele, koja upravo zahvaća crijevni trakt - objasnila je dr. Ackerley. Rizik se povećava ako se radi o javnim WC-ima ili bilo kojem toaletu koji koristi više ljudi, na poslu, u trgovačkim centrima ili pak u gostima. Zato je manji rizik da 'nešto pokupite' moguć ako mobitel, dok idete obaviti nuždu, jednostavno ne nosite sa sobom.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio