Oskvrnuće katoličke crkve: Tinejdžer zapalio svetu sliku i zamijenio je slikom sotone

Datum objave: 07.04.2018   Broj čitanja: 507
Župnik crkve Svete Marije u Great Yarmouthu je najavio kako će, baš kao i u nedavnom slučaju oskvrnuća crkve u Dubrovniku, uskoro uslijediti obred ponovnog blagoslova crkve
Oskvrnuće katoličke crkve: Tinejdžer zapalio svetu sliku i zamijenio je slikom sotone

Britanska policija je uhitila 17. – godišnjeg mladića koji je oskvrnuo crkvu u gradu Great Yarmouthu u Velikoj Britaniji, piše Catholic Herald.

 

Nadzorne snimke pokazuju mladića kako postavlja vatru u Crkvi Svete Marije, nakon čega je zapalio sliku s oltara i zamijenio je slikom sotone. Ovaj događaj se zbio 29. ožujka.

 

Lokalni biskup Alan Hopes je izjavio kako zbog ovog događaja crkva neće biti zatvorena za one koji u njoj žele moliti.

 

Župnik Anthony Nwankwo je izjavio: „Bio sam šokiran i tužan kada sam ustanovio što se dogodilo. Na oltaru sam ugledao sliku sotone. Moja prva pomisao bila je kako moram uzeti svetu vodu i u molitvi poništiti ono što je učinjeno“.

 

Svećenik je objasnio kako se sličan događaj zbio prije četiri mjeseca kada je nepoznata osoba ostavila sliku sotone ispod križa.

 

Župnik je također najavio kako će, baš kao i u nedavnom slučaju oskvrnuća crkve u Dubrovniku, uskoro uslijediti obred ponovnog blagoslova crkve.

 

„U sklopu tog obreda molit ćemo za osobu koja je počinila oskvrnuće. Naša crkva će i dalje biti otvorena za sve koji u njoj žele moliti i osjetiti Božju prisutnost“, objasnio je biskup Hopes. Mladiću, koji je počinio oskvrnuće, određen je pritvor do 18. travnja, piše Bitno.net.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio