Nakon afere s curenjem osobnih podataka, već od danas velike promjene na Facebooku

Datum objave: 09.04.2018   Broj čitanja: 307
Afera s curenjem osobnih podataka na Facebooku putem "Cambridge Anayliticsa" nagnala je društvenu mrežu da se ozbiljnije pozabavi zaštitom informacija o svojim korisnicima, a prve promjene dolaze već danas.
Nakon afere s curenjem osobnih podataka, već od danas velike promjene na Facebooku

Tako će većina korisnika već od danas na vrhu svog News Feeda moći vidjeti sve aplikacije koje koriste, ali i sve osobne informacije koje te aplikacije koriste, prenosi 100posto.hr.

 

Prema izjavama tehnološkog direktora Facebooka, Mikea Schroepfera, korisnicima će biti omogućeno da mnogo lakše uklanjaju aplikacije koje više ne žele.

 

"Ove će promjene, vjerujemo, kvalitetnije štiti informacije naših korisnika", rekao je Schroepfer.

 

Korisnicima Messengera značajna je i informacija da će Facebook brisati sve pozive i poruke starije od godinu dana, također kako bi se minimalizirala mogućnost zlouporabe podataka.

 


U međuvremenu, nastavlja se kriza uzrokovana aferom curenja podataka s Facebooka.

 

Osnivač i izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg u utorak će prvi puta odgovarati na pitanja zastupnika u američkom Kongresu koji su sve kritičniji prema toj društvenoj mreži, posebice nakon skandala u čijem je središtu britanska tvrtka Cambridge Analytica koja je iskorištavala privatne podatke desetaka milijuna njezinih korisnika, javlja AFP i dodaje da na Facebook raste pritisak za boljom regulacijom tog sektora.

 

"Saslušanje će biti velika prigoda da se rasvijetli korištenje privatnih podataka u potrošačke svrhe i da se pomogne svim Amerikancima da bolje shvate što se događa s njihovim osobnim podacima koje objave na mreži", navodi se u izjavi kongresnog Odbora za energetiku i trgovinu, a prenosi Hina.

 

"Cijenimo spremnost g. Zuckerberga da svjedoči pred odborom", navodi se u izjavi.

 

Nakon što je u više navrata priznao "pogreške" i obećao poboljšanja, mladi milijarder je upravo najavio nove mjere za borbu protiv političkih manipulacija, što je, kako ocjenjuje AFP, već "enti" pokušaj Facebooka da nakon višemjesečnih kritika umanji štetu nanesenu skandalom s tvrtkom Cambridge Analytica.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio