Opasno hodanje po kući u cipelama: Na njima se nalazi do 421.000 bakterija

Datum objave: 10.04.2018   Broj čitanja: 338
”Nošenjem cipela u kući, sve ono na šta ste stali tijekom dana, unosite u kuću”
Opasno hodanje po kući u cipelama: Na njima se nalazi do 421.000 bakterija

Britanski i američki stručnjaci upozorili su kako hodanje u kući u cipelama nošenim napolju može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, prenosi Anadolija.

 

Prema istraživajnu stručnjaka Sveučilišta Arizona, u SAD-u, na vanjskom dijelu cipele koja se nosi svakodnevno, može se naći oko 421.000 bakterija, a 2.887 u unutrašnjem dijelu.

 

Upozoravaju kako se među njima nalaze mnoge bakterije koje mogu uzrokovati prestanak rada unutarnih organa, ili infekciju. Jonathan Sexton, sa Sveučilišta Arizona kazao je kako bakterije mogu živjeti nekoliko tjedana.

 

”Nošenjem cipela u kući, sve ono na šta ste stali tijekom dana, unosite u kuću”, upozorio je. Slično mišljenje ima i Michael Loughlin, sa britanskog Sveučilišta Nottingham Trent.

 

”Bakterije koje se nalaze na cipelama dolaze iz stvari na koje stanemo. Zbog toga je, ukoliko se stane u životinjski izmet, potrebno dobro očistiti cipele na kojima bi se mogle nalaziti baterije štetne za ljudsko zdravlje”, ističe Loughlin.

 

Rezultati istraživanja pokazuju kako se količina bakterija na cipelama očišćenim deterdžentom može smanjiti i do 90 posto.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio