Instagram uvodi dva noviteta

Datum objave: 10.04.2018   Broj čitanja: 329
Društvena mreža Instagram je za korisnike svoje aplikacije pripremila dva noviteta, a to su portret mode nazvan Focus te novi način tagiranja prijatelja u storyjima sa stickerima.
Instagram uvodi dva noviteta


Mod Focus je direktan odgovor Instagrama na portret mode koji je sve popularniji i dio je svakog novog smartphonea. Iz kompanije je priopćeno da će se Focus mode naći odmah ispod dugmeta za snimanje, odnosno do superzoom moda.

 

"Kada netko bude u kadru, primijetit ćete da će ostati u fokusu, dok će se pozadina blago zamutiti. Jednostavno napravite fotografiju ili držite dugme za snimanje videa", priopćeno je, javlja Klix

 

Osim moda Focus, korisnici dobijaju i novi način tagiranja  drugog korisnika Instagrama, a to vrijedi samo za korisnike uređaja s operativnim sistemom iOS. Sticker @mention se nalazi u meniju, odaberite ga, pronađite korisnika kojeg želite tagirati na fotografiji i to je sve.

 

Nadogradnja koja donosi novitete je već dostupna, ali za iPhone 6S i novije modele, kao i za pojedine uređaje s operativnim sistemom Android.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio