Direct Booker: Agencija za izdavanje privatnog smještaja širi poslovanje na Hercegovinu

Datum objave: 14.04.2018   Broj čitanja: 455
Direct Booker, agencija za izdavanje privatnog smještaja koja povezuje rentijere i putnike, nastavlja širiti poslovanje – novi franšizni ugovori potpisani su za oblast Hercegovine i Makarske.
Direct Booker: Agencija za izdavanje privatnog smještaja širi poslovanje na Hercegovinu

Za područje Makarske, primaoci Direct Booker franšize su Ana Franić i Darjan Tabori, a za BiH Dario Raič i Zvonimir Božo Kraljević.

 

Za franšizu Raič i Kraljević su se odlučili jer su shvatili kako jedan sofisticiran sistem upravljanja privatnim smještajem, kao što je to Direct Booker, može utjecati  na poboljšanje kvaliteta turističke usluge u čitavom kraju.

 

– Turizam u BiH posljednjih godina bilježi stalni rast te sve više privatnih iznajmljivača u tome prepoznaje priliku za dodatnu zaradu. Područje Hercegovine, na kojem ćemo raditi, izuzetno je zanimljivo zbog raznolikosti sadržaja. Hercegovina ima Neum sa sezonskim letnjim turizmom, a tu je vjerski turizam u Međugorju, zimski turizam u Parku prirode Blidinje i Kupresu, ali i cjelogodišnji turizam u mnogim mjestima kao što su Mostar, Počitelj i drugi – kaže Kraljević.

 


Njegov kolega Dario se nadovezuje konstatacijom da vlasnici privatnog smeštaja uglavnom rade sa agencijama, posebno u Međugorju. S druge strane, u Neumu dobar dio vlasnika se oglašava samostalno, ali koristeći – samo jedan kanal.


– Upravo u toj činjenici vidimo prostor za nas jer im možemo ponuditi bolji plasman smještaja – na mnogo više platformi. Sistem kakav je Direct Booker ima veliki potencijal za primjenu u Hercegovini – kaže Raič.


Nikola Grubelić, idejni tvorac Direct Booker franšize, kaže da je 2018. godina počela dobro, kako u pogledu rezervacija, tako i u povećanju smještajnih kapaciteta koji se nalaze u njihovoj ponudi.


– Rast je veliki u obje stavke i iznosi 60 odsto u odnosu na isti period prošle godine – kaže Grubelić.


Direct Booker je agencija za izdavanje privatnog smještaja, osnovana i pokrenuta u Dubrovniku.

 

Povezuje rentijere i putnike, tako što posreduje i nudi pomoć objema stranama – od akvizicije privatnog smještaja, njegovog oglašavanja na najvećim prodajnim platformama do umrežavanja s ostalim uslužnim biznisima na određenoj destinaciji (ugostiteljima ili prevoznicima), a sve kako bi se gostu ponudila što kompletnija usluga, izvještava franchising.rs, prenosi Indikator.ba.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio