Gradonačelnik Venecije traži plaćanje ulaznica za razgledanje grada

Datum objave: 16.04.2018   Broj čitanja: 211
Ova gradonačelnikova izjava došla je nakon uskršnjeg vikenda, nakon što su dva pijana švicarska turista uhvaćena kako se goli kupaju u fontani blizu mosta Rialto.
Gradonačelnik Venecije traži plaćanje ulaznica za razgledanje grada

Turisti, turisti i turisti – jedna su od prvih stvari koja vam padnu na pamet čim je riječ o gradu na vodi. Venecija već godinama muku muči s pretrpanošću, no postoje neke naznake kako bi se to moglo promijeniti, a predložene promjene sigurno neće oduševiti turiste.

 

Gradonačelnik Venecije, Luigi Brugnaro, kao jednu od glavnih točaka programa prilikom biranja na funkciju istaknuo je smanjenje broja turista u gradu. „Gradonačelnik bi trebao imati priliku „zatvoriti“ grad za nove posjetitelje prilikom velikih gužvi. Nekoliko ideja već je predloženo vladi, nadam se da će konačno pomoći Veneciji“ - izjavio je nedavno prvi čovjek grada, prenosi Punkufer.

 

Ova gradonačelnikova izjava došla je nakon uskršnjeg vikenda, nakon što su dva pijana švicarska turista uhvaćena kako se goli kupaju u fontani blizu mosta Rialto. Na sam Uskrs grad je posjetilo oko 125 tisuća ljudi, a na uskršnji ponedjeljak 25 tisuća manje, što je jednostavno – neodrživo.

 

Brugnaro je predložio i da se ulazak u grad počne dodatno naplaćivati, tj. da turisti moraju platiti ulaznicu kako bi razgledali Veneciju. Taj prijedlog nije ništa novo, s obzirom da su iz ministarstva kulture istu stvar predlagali još i prije četiri godine. No, hoće li konačno biti usvojen, ostaje tek da vidimo.

 

Ipak, zadnjih godina situacija se stanovnike Venecije se nešto popravila, pa tako oni koji su ovdje stalno nastanjeni imaju prednost pri ukrcavanju u gradski prijevoz („vodeni“ autobusi), a i veliki putnički brodovi konačno se miču iz samog središta grada.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio