Večeras “Parovi” Mire Gavrana - priča o muško-ženskim odnosima

Datum objave: 16.04.2018   Broj čitanja: 1240
Predstava će biti odigrana večeras u 20 sati u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.
Večeras “Parovi” Mire Gavrana - priča o muško-ženskim odnosimaNakon što je Mostarsko proljeće prošle godine počelo s Gavranovom predstavom “Pivo”, ove godine na Dane Matice dolaze “Parovi” Mire Gavrana i Teatra Gavran, u režiji Roberta Raponje.

 

- Kada je god moguće, nastojim da naslov moje predstave ili romana najavi i osnovnu temu koja se u tekstu obrađuje i da u tom pogledu ne prevarim publiku. U ovom slučaju publika će doista dobiti priču o parovima i muško-ženskim odnosima, koji su moja najdraža tema. A to što se događa između muškaraca i žena, zanimljivo je svim gledateljima jer ih se tiče i jer je prepoznatljivo, pa s lakoćom, u pričama drugih parova, čovjek pronađe sebe i svoju partnericu i odmjeri svoju životnu situaciju i sebe samoga. Šest sjajnih glumaca Za “Parove” kažu da je najambicioznija predstava Teatra Gavran u proteklih petnaestak godina.

 

Šest sjajnih glumaca u atraktivnim suvremenim pričama koje se tiču svakoga od nas. Majstorski dijalozi i upečatljivi karakteri nekoga će nasmijati, nekoga rasplakati, ali nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Upravo ovo stoji na mrežnoj stranici Teatra Gavran i svakako je najbolja preporuka za pogledati predstavu.

 

Inače, ovaj Gavranov tekst do sada je igrao premijerno u Litvi i Makedoniji, a na hrvatskim pozornicama redovito pobire pljesak i odlične kritike. Riječ je o Raponjinoj četrnaestoj režiji nekog Gavranova teksta, a nerijetko su njihove predstave znale premašiti brojku od pedeset, pa i stotinu repriznih izvedbi.

 

Sretan zbog jubileja
Scenu i kostime osmislila je Jasmina Pacek, a izbor glazbe potpisuje Neven Zebić. Sponzor večeri je HT Eronet. Inače, Teatar Gavran prošle je godine s Maticom hrvatskom Mostar potpisao sporazum o trajnoj kulturnoj suradnji, a o ovogodišnjem jubilarnom izdanju najizvođeniji hrvatski autor kaže:

 

- Ovom prigodom moram istaknuti kako sam iznimno sretan što su Dani Matice došli do svoje jubilarne, 20. obljetnice. Osobno, ovo mi je iznimno draga manifestacija i gostujući na njoj mogli smo se uvjeriti koliko pozornosti i ljubavi organizatori i građanstvo posvećuju kulturi, a i samome kazalištu. Naime, njegovanje kazališne umjetnosti kroz predstave koje se igraju na hrvatskome istodobno je i njegovanje hrvatske književne riječi i zahtjevne i čarobne glumačke umjetnosti, kroz koju svi volimo dodirnuti sukus našega života.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio