Dobre vijesti za online kupce: Od narednog tjedna nema carine za pošiljke do 300 KM

Datum objave: 18.04.2018   Broj čitanja: 264
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Odluku o ostvarivanju prava na oslobađanje uvoznih i izvoznih dažbina početkom veljače, a jučer je ova informacija objavljena u Službenom listu Bosne i Hercegovine.
Dobre vijesti za online kupce: Od narednog tjedna nema carine za pošiljke do 300 KM

 

Ranije je najavljeno da će primjena ove Odluke početi osmog dana od dana objave u Službenom listu Bosne i Hercegovine, a Odluka je objavljena jučer, što znači da će od sljedećeg tjedna građani Bosne i Hercegovine moći naručiti robu u vrijednosti do 300 KM bez plaćanja dažbina.

 

Podsjetimo, po ranijim propisima građani BiH su za paket iz inozemstva čija je vrijednost veća od 50 KM morali plaćati dažbine, piše Radiosarajevo.ba.

 

Član 24. (Roba zanemarive vrijednosti)


1. Od plaćanja uvoznih dažbina oslobađa se roba zanemarive vrijednosti sadržana u pošiljci poslanoj direktno iz druge države primaocu u Bosni i Hercegovini (član 207. točka a) alineja 11) Zakona).

2. U svrhu primjene stava (1) ovog člana, "robom zanemarive vrijednosti" smatra se roba čija je ukupna vrijednost do 300,00 konvertibilnih maraka po pošiljci.

3. Oslobađanje od plaćanja uvoznih dažbina ne odobrava se za:

- alkoholne proizvode,

- parfeme i toaletne vode,

- duhan i duhanske proizvode.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Mario18.04.2018 13:20 sati
    Ajde super, pametna odluka. Povecava se posao svima i manje se ljudi opterecuju u svakom pogledu. Ajde malo i pozitive u necemu :)
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio