TOP 10: Grudska Violeta jedna od od najpoželjnijih poslodavaca u BiH

Datum objave: 20.04.2018   Broj čitanja: 995
Prema mišljenju bh javnosti, Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2018. godinu je kompanija dm drogerie markt, kojoj je ova prestižna titula dodijeljena treću godinu zaredom na svečanoj ceremoniji održanoj u petak, u hotelu Holiday u Sarajevu.
TOP 10: Grudska Violeta jedna od od najpoželjnijih poslodavaca u BiH

Priznanje Najpoželjniji poslodavac u BiH dodjeljuje kompanija Kolektiv – Posao.ba, koja već 12 godina organizira opsežno istraživanje tijekom kojeg građani putem portala Posao.ba imaju priliku glasati za poslodavce koji po njihovom mišljenju zaslužuju titulu najpoželjnijih.

 

Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca je prethodilo dvomjesečno istraživanje u kojem su sudjelovali ispitanici iz cijele Bosne i Hercegovine, na osnovu kojeg je određen poredak TOP 10 najpoželjnijih poslodavaca.

 

Među TOP 10 poslodavaca za 2018. godinu, poslije prvoplasirane dm drogerie markt, našle su se kompanije HIFA Group, BH Telecom, Violeta, Coca-Cola HBC BH, Bosnalijek, AlJazeera Balkans, Elektroprivreda BiH, HOLDINA i Bingo.

 

Ove godine, metodologija izbora Najpoželjnijeg poslodavca u BiH je dodatno unaprijeđena kako bi se osigurala autentičnost rezultata istraživanja, a još jedna novost u odnosu na prethodne izbore je da su sudionici istraživanja pored izbora za TOP 10 poslodavaca, mogli glasovati i za najpoželjnije poslodavce u čak 15 sektora.

 

Tako je u sektoru Marketinga i PR-a, za najpoželjnijeg poslodavca izabrana kompanija Altermedia, u sektoru Hotelijerstva i turizma kompanija Sol Azur & Buena Vista, a u sektoru Računovodstva i revizije, kompanija Deloitte BiH.

 

Prvoplasirana kompanija u sektoru Farmacije je kompanija Bosnalijek, u sektoru Medija, kompanija AlJazeera Balkans, dok je za najpoželjnijeg poslodavca u sektoru Proizvodnje izabrana kompanija Violeta.

 

Za najpoželjnijeg poslodavca u sektoru Prehrane, proglašena je kompanija BIMAL d.d., u sektoru Maloprodaje, kompanija dm drogerie markt, te HIFA Group u sektoru Nafte i plina.

 

U sektoru Fashion & Retail, najpoželjniji poslodavac je kompanija Inditex. Kad je riječ o Javnom sektoru, najpoželjniji poslodavac je kompanija BH Telecom, dok je u ICT sektoru to kompanija Microsoft BiH.

 

U FMCG sektoru najpoželjniji poslodavac je Coca-Cola HBC BH, u Finansijskom sektoru kompanija UniCredit Bank, a u Distributivnom sektoru, prvo mjesto je pripalo kompaniji ORBICO. 

TOP 10: Grudska Violeta jedna od od najpoželjnijih poslodavaca u BiH
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio