LIDL prodaje Marihuanu: Vrećica od tri grama stoji oko 120 kuna

Datum objave: 04.05.2018   Broj čitanja: 466
‘Proizvođač se oslanja isključivo na održivu proizvodnju i ne dodaje kemikalije, sintetički ili genetski modificirane supstancije’.
LIDL prodaje Marihuanu: Vrećica od tri grama stoji oko 120 kunaBorba za kupce je bespoštedna, no Lidl je jednom novinom potukao konkurenciju. Naime, u švicarskom Lidlu moguće je kupiti marihuanu iz domaćeg uzgoja.

 

Paketić s 1,5 grama kanabisa iz unutarnjeg uzgoja stoji 17,99 švicarskih franaka, što je otprilike 110 kuna. Vrećica s tri grama kanabisa iz staklenika stoji oko 120 kuna, javlja Guardian.

 

Popularni trgovački lanac iskoristio je izmjene zakona iz 2011., prema kojemu punoljetni Švicarci mogu kupiti kanabis s manje od jedan posto THC-a. Lidlovi proizvodi dizajnirani su tako da imaju opuštajući i antiupalni efekt, no ne i opojni.

 

Distributer kanabisa je tvrtka The Botanicals smještena na sjeveroistoku Švicarske. Uzgajaju kanabis u zatvorenom prostoru uz pomoć poluatomatiziranih staklenika.

 

‘Proizvođač se oslanja isključivo na održivu proizvodnju i ne dodaje kemikalije, sintetički ili genetski modificirane supstancije’, navodi se u izjavi.

 

Proizvod koji se sada može naći na policama švicarskog Lidla u sebi ima visoku razinu CBD-a (kanabidiol). Legalno uzgajan kanabis u sebi sadrži tek malene količine THC-a i velike količine CBD-a.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio