Grude domaćin završnice KUP-a Bosne i Hercegovine za rukometašice

Datum objave: 14.05.2018   Broj čitanja: 340
Rukometna sezona u BiH se bliži kraju. Ovog vikenda završava natjecanje u Premijer ligi BiH za rukometašice. I prije zadnjeg kola je sve poznato.
Grude domaćin završnice KUP-a Bosne i Hercegovine za rukometašice

 

Nove/stare pvakinje BiH su igračice HŽRK Grude kojima je ovo četvrti uzastopni naslov i ponovo bez ijednog poraza tijekom sezone. Pravo nasudjelovanje u europskim natjecanjima su ostvarili OŽRK Jedinstvo iz Tuzle, ŽRK Krivaja iz Zavidovića i ŽRK Izviđač Central osiguranje iz Ljubuškog.

 

U sljedećoj sezoni u društvu najboljih neće biti RK Neretve iz Jablanice i ŽRK Bihać,a umjesto njih ćemo gledati ŽRK Hrasnica i RK Jedinstvo iz Brčkog.

 

Do konačnog spuštanja zavjese na ovu sezonu ostalo je još da se 18. i 19.05,2018.g. odigra završni turnir KUP-a BiH, čiji je domaćin HŽRK Grude.

 

Nastup u završnici ove godine osigurali su ŽRK Izviđač Central osiguranje iz Ljubuškog, OŽRK Jedinstvo iz Tuzle, ŽRK Mira iz Prijedora i HŽRK Grude.

 

Imena klubova sudionika završnice jamče da ćemo u završnici sigurno gledati odličan rukomet i da će konačni pobjednik imati težak posao da bi došao do naslova.

 

Zato evo nekoliko riječi o klubovima sudionicima ovogodišnje završnice:

 

-ŽRK Izviđač Central osiguranje iz Ljubuškog je bivši prvak Bosne i Hercegovine i pobjednik KUP-a BiH.Proljetni dio ovogodišnje Premijer lige naše su sujede odigrale odlično i zasluženo na kraju zauzele 4. mjesto
U četvtzavršnici su Ljubušanke eliminirale ekipu RK Hadžići DG i to pobjedama u oba sureta.

 

-OŽRK Jedinstvo iz Tuzle je klub koji je bio prvak države i osvajač KUP-a BiH,a u zadnjih par godina je najbliža pratnja grudskim rukometnim prvakinjama.Tako je bilo i ove sezone u kojoj je Jedinstvo ponovo doprvak BiH. U četvtzavršnici su Tuzlanke eliminirale ekipu ŽRK Gražde i to pobjedama u oba sureta.

 

-ŽRK Mira Prijedor je također bivši prvak BiH i osvajač KUP-a ,ali je u zadnjih par godina došlo do smjene generacija koju je ova ekipa uspješno prebrodila i ostala stabilan premijerligaš sa uvijek prepoznatljivom lepršavom i efikasnom igrom . U četvtzavršnici su Prijedorčanke eliminirale ekipu ŽRK Dubice i to pobjedama u oba sureta.

 

-HŽRK Grude je najmlađi sudionik završnice ovogodišnjeg KUP-a.Klub je aktualni prvak Bosne i Hercegovine,a u četvrtzavršnici ovogodišnjeg natjecanja eliminirao je ekipu ŽRK Krivaja iz Zavidovića

 

Ovo je drugi put u povijesti da su Grude domaćin završnice KUP-a Bosne i Hercegovine u bilo kojem sportu.

 

Završni turnir KUP-a je najznačajniji događaj tijekom godine u ženskom rukometu u Bosni i Hercegovini te izaziva veliku medijsku pozornost kako medija na lokalnoj i državnoj tako i na međunarodnoj razini.Utakmice poluzavršnice se igraju 18.05.2018.g.(petak) u 18.00 odnosno 20.00 sati.

 

Finalnu utakmicu turnira koja će se igrati dana 19.05.2015. g.(subota) u 17.00 sati prenosit će izravno BH TV1.

 

Sigurni smo da će Gruđanke i Gruđani biti dobri domaćini našim gostima, te da će se naši gosti u Grudama osjećati ugodno i da će uživati u dobrom rukometu i gostoprimstvu svojih domaćina.

 

Cijeli program u dva dana kada će se igrati završnica KUP-a bit će upotpunjen nastupima grudskih mažoretkinja, naših plesača i plesačica iz HPK Grude te drugim kulturnim i zabavnim sadržajima.

 

Gruđanke su svojim igrama i rezultatima puno napravile na popularizaciji ženskog rukometa u Grudama i cijeloj Herecgovini.Grudski ljubitelji rukometa su već pokazali da vole ženski rukomet i zbog toga očekujemo da će završnicu KUP-a koja se održava dana 18.05.2018. (subota) kada se igraju dvije utakmice poluzavršnice i 19.05.2018. (subota) kada se igra finalna utakmica pratiti veliki broj gledatelja koji će osigurati pravu rukometnu atmosferu.

 

Grude domaćin završnice KUP-a Bosne i Hercegovine za rukometašice
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio