Filozofski fakultet primjer drugim sastavnicama SUM-a kada je riječ o studentskim anketama o kvaliteti nastave

Datum objave: 16.05.2018   Broj čitanja: 299
Fakultet prikuplja podatke o kvaliteti nastavnoga rada putem studentskih anketa koje se provode na kraju svakog semestra.
Filozofski fakultet primjer drugim sastavnicama SUM-a kada je riječ o studentskim anketama o kvaliteti nastave„Međunarodna agencija za znanost i visoko obrazovanje u svom završnom izvješću za Sveučilište u Mostaru je napisala kako sustav anketiranja studenata u svrhu procjene nastavnika i kolegija na Filozofskom fakultetu može biti primjer drugim sastavnicama Sveučilišta“, kazao je prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta SUM-a, doc. dr. sc. Marko Odak u intervjuu za radio Mostarska panorama.

 

Istaknuo je kako Fakultet prikuplja podatke o kvaliteti nastavnoga rada putem studentskih anketa koje se provode na kraju svakog semestra. Prvi dio pitanja odnosi se na kvalitetu izvedbe kolegija, a drugi dio na kvalitetu pristupa profesora, odnosno asistenta.

 

Dobiveni podaci, odnosno povratne informacije studenata, koriste se za reviziju silaba i nastavnih metoda.

 

„Po preporukama međunarodne agencije, naš sljedeći korak je dati povratne informacije studentima koji su završili određeni kolegij o tome koje su izmjene napravljene u vezi s kolegijem na temelju njihova mišljenja izraženog u anketama, odnosno jasne razloge zbog kojih takve izmjene nisu bile moguće“, objašnjava prodekan dr. Odak.

 

Naglašava kako je ovo izuzetno važno jer će doprinijeti boljem odzivu studenata i kvaliteti dobivenih podataka, kao i zbog toga što je uloga sveučilišta obrazovanje mladih o demokratskim vrijednostima i odgovornostima.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio