Nesvakidašnje u BiH: Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg stupa u štrajk!

Datum objave: 25.05.2018   Broj čitanja: 901
Nakon što su svi sindikati u HNŽ-u čuvši da je suficit Županije 14 milijuna maraka, što nikad do sada nije zabilježeno, i nakon što su čuli da je izborna godina, zaprijetili ili krenuli u štrajk, iz dobro upućenih izvora doznajemo da je i predsjednik Vlade Nevenko Herceg odlučio stupiti u štrajk.
Nesvakidašnje u BiH: Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg stupa u štrajk!

 

Dok sindikati idu od Sarajeva do Istanbula na navodna turistička putovanja, pa kada se vrate u Mostar zavape da im je plaća manja negoli primjerice u Njemačkoj, Herceg je uglavnom ove godine bio u Mostaru, tako da je sve nezadovoljniji trenutnom pozicijom.

 

Ipak, da Herceg neće lako napustiti svoje radno mjesto potvrđuju i prijetnje jednog od vođa sindikata koji je prije četiri godine palio zgrade u Mostaru. Navodno je u jednoj od mostarskih trgovina već kupio šibice i kocke za potpalu ako slučajno Herceg odluči prestati raditi. - S kim ćemo pregovarati ako Herceg ode, nitko nas osim njega nije slušao - svjestan je perspektivni sindikalist i izborni piroman.

 

Također, još jedan vođa sindikata zaprijetio je Hercegu da, također, ne smije otići dok on u sindikatu ne sakupi 100 dana staža. Naime, tek je 57 dana otkad je preuzeo sindikat, ali nije imao vremena sagledati situaciju s obzirom da je se u njemu probudio žestok poriv da započne štrajk jer je to običaj u HNŽ-u prije svakih Općih izbora, tako da ni on ne želi biti iznimka. - Ako premijer misli da ću ja biti iznimka premda sam tek preuzeo sindikat, e neću - navodno je rekao friško pristigli sindikalist.

 

Kako će se stvari rasplesti nije poznato, ali će, vjerojatno, u idućim danima neke stvari biti jasnije.

 

*Tekst je satirični osvrt na stanje u HNŽ-u u kojem je skoro svaki sindikat koji postoji najavio štrajkove. Namjere nekih sindikata nisu samo socijalne prirode. Ako predsjednik Vlade Herceg stupi u štrajk, tekst nemojte shvaćati satiričnim.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio