Šaka ove namirnice tri puta tjedno dokazano smanjuje rizik od srčanog udara

Datum objave: 27.05.2018   Broj čitanja: 551
Istraživanje je provedeno na švedskom Karolinska institutu koji su pratili osobe koje su jele oraščiće i bademe tijekom 17 godina te rad njihovog srca..
Šaka ove namirnice tri puta tjedno dokazano smanjuje rizik od srčanog udaraVeliko istraživanje provedeno nad 60.000 Šveđana u proteklih 17 godina pokazalo je kako mala količina orašastog voća može utjecati na razvijanje nepravilnog rada srca koji je veliki uzročnik srčanog udara.

 

Istraživanje je pokazalo kako je konzumiranje orašastog voća najmanje tri puta tjedno povezano s 18 posto manjim rizikom za fibrilaciju atrija, stanja koje se često osjeća kao nepravilan rad srca.

 

Istraživanje je provedeno na švedskom Karolinska institutu koji su pratili osobe koje su jele oraščiće i bademe tijekom 17 godina te rad njihovog srca. Studija je otkrila kako je redovito jedenje orašastih plodova povezano i s nižim rizikom za srčani udar ili zastoj. No, kod osoba koje su bile mlađe i fizički aktivne te su imale zdravu kilažu i zdravo su se hranile, taj je rizik nestao, piše Daily Mail.

 

Puno jasniji je ostao dio istraživanja u kojem se tvrdi kako orašasto voće utječe na rad srca, odnosno smanjuje rizik od nepravilnog rada. – Čak i malo povećanje konzumacije orašastog voća ima veliki potencijal dovesti do smanjena fibrilacije atrija i zatajenja srca – stoji u zaključku istraživanja objavljenog u časopisu Heart.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio