Pero Gudelj u novom poslovnom poduhvatu

Datum objave: 06.06.2018   Broj čitanja: 1060
Pero Gudelj, suvlasnik kompanije FIS, otvorio je svoju novu firmu Mali FIS koja će graditi elitni kompleks na Vlašiću.
Pero Gudelj u novom poslovnom poduhvatu


Sadržavat će tri hotela, dva velika i pomoćni stadion, novo skijalište, sportske dvorane, dječije zabavište na 4.000 kvadratnih metara, mini aerodrom… Idejno rješenje, najavljuje Gudelj, bit će završeno do kraja godine, a u narednim godinama slijedi realizacija projekta.

 

Inače, Gudelj se bavi i proizvodnjom namještaja, koja je trenutno u velikoj ekspanziji. No, ljut je na političare što ne rješavaju problem s kojim se suočavaju proizvođači, a to je nedostatak sirovina.

 

– Trenutno me zanima proizvodnja od masivnog drveta, ali imamo problem. Ne možemo biti konkurentni da bismo izvozili u EU, jer nemamo dovoljno sirovina. Tražimo 25.000 kubika godišnje, odobri nam se 4.000, isporuči 2.000, a ostalo kupujemo na licitaciji. Bili smo kod premijera FBiH, tražili da se da prioritet i dovoljna količina proizvođačima, u ovisnosti tko koliko ima uposlenih. Međutim, do sada vlast nije imala sluha da donese takav zakon – kaže Gudelj za Avaz.

 

Navodi da njegova firma broji 3.600 uposlenih i svi su prijavljeni. Usprkos tome, i oni se suočavaju s problemom odlaska ljudi.

 

– Radnici koji se obuče na CNC strojevima, ali i trgovci, sve više odlaze. Nažalost, mi im ne možemo dati veće plaće – navodi Gudelj, koji smatra da bi firme u BiH trebale biti više zaštićene, makar kroz subvencije i olakšice.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio