Pao rekord: Prodano najskuplje parkirno mjesto na svijetu

Datum objave: 06.06.2018   Broj čitanja: 161
Jučer je oboren još jedan svjetski rekord u prodaji nekretnina.
Pao rekord: Prodano najskuplje parkirno mjesto na svijetu

Naime, nakon što je jedan hongkonški par u 2017. godini kupio parkirno mjesto za 430,000 USD, za manje od 9 mjeseci ga je preprodao za šokantnih 760,000 USD (4.778.241 kuna), javlja Business Insider. Usporedbe radi, za taj iznos bi u Zagrebu mogli kupiti 6 novih stanova površine 60 metara kvadratnih, prema trenutnim cijenama na tržištu nekretnina, piše Novac.hr.

 

Parkirno mjesto od 12,5 metara kvadratnih, nalazi se u luksuznom hongkonškom kompleksu Ultima lociranog u četvrti Kowloon, u kojem je cijena po metru kvadratnom skoro tri puta veća od prosječne cijene nekretnina u Hong Kongu, i samom poznato po tome da je jedno od najskupljih mjesta za život na svijetu.

 

“Parkirno mjesto nalazi se u najprestižnijem dijelu luksuznog kvarta, stoga stanovnici koji tamo žive imaju dovoljno financijskog kapitala da ne mare za razliku u cijeni od nekoliko milijuna dolara, već gledaju jedino na svoju komociju i praktičnost.” rekla je za Business Insider Sandia Lau, direktorica agencije za nekretnine Centaline Property.

 

Luksuzni hongkonški kompleks Ultima trenutno se nalazi na samom vrhu liste najskupljih mjesta na svijetu za parking osobnog vozila. Vrtoglave cijene parkirnog mjesta pravdaju se disproporcionalnim omjerom stanova i parkirnih mjesta - na 527 stambenih jedinica kompleks nudi samo 370 parkirnih mjesta.

 

Ovo nije prvi slučaj da se svjetski rekord u cijeni nekretnina obara upravo u tom kineskom gradu. Prije nekoliko mjeseci, upravo su u Hong Kongu prodana dva najskuplja stana u Aziji za zajedničku vrijednost od 149 milijuna USD jednom kupcu. Sudeći prema rezultatima statistike kineske vlade, cijena nekretnina u Hong Kongu je čak 94% veća danas, nego što je bila u istom periodu 1997. godine.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio