Dubrovnik u strahu od epidemije ospica: Zavod za javno zdravstvo zabranio vrtićima da primaju djecu koja nisu cijepljena!

Datum objave: 12.06.2018   Broj čitanja: 178
Nakon što je na dubrovačkom području zabilježeno već 12 zaraženih od ospica, Zavod za javno zdravstvo izdao je odluku da se necijepljena djeca moraju se izuzeti iz vrtića sve dok se - ne cijepe.
Dubrovnik u strahu od epidemije ospica: Zavod za javno zdravstvo zabranio vrtićima da primaju djecu koja nisu cijepljena!"Zbog nedavnog unosa virusa ospica u stanovništvo Dubrovačko-neretvanske županije i prisutnosti rizičniih čimbenika za javljanje i širenje epidemije u županiji (nizak cijepni obuhvat, grupiranje slabo procijepljene djece u dječjim vrtićima, prenapučenost vrtića), vaša je obveza, u skladu s Programom zdravstvene zaštite djece, higijene i pravilne prehrane djece u dječjim vrtićima od pohađanja vrtića izuzeti djecu stariju od godinu dana koja nisu cijepljena protiv ospica, sve dok se ne procijepe.

 


Djelatnici dječjih vrtića, ako nemaju dokumentiran dokaz o primitku dvije doze cjepiva protiv ospica ili laboratorijsku potvrdu preboljenja ospica iz postojeće medicinske dokumentacije, moraju odmah primiti jednu dozu cjepiva protiv ospica, rubeole i mumpsa, a sve u cilju daljnjeg širenja ospica.

 


S obzirom na cirkulaciju virusa ospica među stanovništvom, serološko testiranje radi provjere prokuženosti se u ovom trenutku ne preporučuje jer se time gubi na vremenu za provedbu zaštite cijepljenjem.

 


Po potrebi, u skladu s razvojem epidemiološke situacije, preporuke se mogu mijenjati", zaključuje se u obavijesti svim dječjim vrtićima kojeg je potpisao ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić, prenosi Slobodna Dalmacija

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio