Marijini obroci otvaraju novi informativni centar u Međugorju

Datum objave: 12.06.2018   Broj čitanja: 228
Marijini obroci, međunarodna humanitarna organizacija za rješavanje problema gladi u svijetu, u lipnju otvara novi informativni centar u Međugorju, koji godišnje primi oko milijun hodočasnika i u kojem je davno stvorena ideja o samoj organizaciji.
Marijini obroci otvaraju novi informativni centar u Međugorju

Posebnost je novog centra u tome što je napravljen od recikliranog kontejnera za prijevoz robe.

 

Inovativni objekt, preuređen u stilu afričke učionice i ukrašen fotografijama iz programa Marijinih obroka, posjetiteljima će pružati informacije o utjecaju gladi u svijetu i jednostavnom rješenju koje nude Marijini obroci koji svaki školski dan prehranjuju više od 1,2 milijuna djece u 15 najsiromašnijih zemalja na svijetu.

 

Posjetitelji informativnog centra moći će saznati nešto više o povijesti i nastanku Marijinih obroka pomoću knjiga, filmova, prezentacija, letaka, molitvenih materijala... Osoblje i volonteri bit će na raspolaganju gostima koji će se moći poslužiti posnom hranom (kruhom i vodom) u samoposlužnoj kantini.

 

Marijini obroci su jednostavna ideja koja funkcionira, pružajući djeci dnevni obrok na mjestu obrazovanja.

 

Djeca, koja bi u suprotnom vjerojatno bila prisiljena raditi, prositi ili tražiti ostatke hrane, dolaze u učionicu gdje mogu steći osnovno obrazovanje koje bi moglo biti njihova karta za bijeg iz siromaštva. Marijini obroci okupljaju, poštuju i pomažu ljude svih vjera i ateiste, priopćili su u utorak iz te humanitarne organizacije, piše HINA

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio