Potpisan sporazum: Lakše do plasmana eteričnih ulja na kinesko tržište

Datum objave: 13.06.2018   Broj čitanja: 514
Vanjskotrgovinska komora BiH i Kineska asocijacija za trgovinu eteričnim uljima, aromama i začinima potpisale su Sporazum o suradnji kojim se predviđa lakša i brža razmjena relevantnih informacija, organiziranje posjeta, konferencija, seminara, te drugih događaja od zajedničkog interesa.
Potpisan sporazum: Lakše do plasmana eteričnih ulja na kinesko tržište


Cilj potpisanog sporazuma je podržati inicijativu gospodarskih subjekata obje strane za uspostavljanjem suradnje, te osigurati prvenstveno proizvođačima u BiH plasiranje proizvoda na veliko kinesko tržište, priopćeno je iz VTK BiH, prenosi Indikator.ba.

 

U Kini se trenutno konzumira vrlo malo proizvoda od eteričnoga ulja smilja, te sudeći po pozitivnim reakcijama kineske delegacije, njihovoj velikoj zainteresiranosti  i najavi većeg broja posjeta u budućnosti, mogu se očekivati dobri poslovni rezultati.

 

Posjeta kineske delegacije organizirana je ubrzo nakon što je izaslanstvo Bosne i Hercegovine u organizaciji VTK BiH uz podršku USAID/Sweden FARMA II projekta, sudjelovala na godišnjoj konferenciji CHINAEASA (Grupacija proizvođača ulja i začinskog bilja Narodne Republike Kine).

 

Cilj posjete je upoznati kinesku stranu sa svim potencijalima i mogućnostima koje ovaj sektor nudi.

 

Kinesko izaslanstvo je pozitivno iznenađeno kvalitetom i ponudom proizvoda od ljekovitog bilja u BiH, prvenstveno proizvoda od smilja, te je izražen velik interes za uspostavljanje nove i jačanje postojeće suradnje, navedeno je iz komore.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio