Donosimo nove detalje rekordne zapljene marihuane kod Imotskog vrijedne gotovo milijun eura

Datum objave: 14.06.2018   Broj čitanja: 1066
Rekordna zapljena marihuane kod Imotskog. Gotovo pola tone te droge vrijedne oko milijun eura pronađeno je u jednom kamionu s lubenicama na graničnom prijelazu Vinjani Donji.
Donosimo nove detalje rekordne zapljene marihuane kod Imotskog vrijedne gotovo milijun eura

Uobičajen pregled teretnog kamiona na hrvatskoj strani granice s BIH. Vozač se policajcu učinio nervoznim pa je odlučio pregledati tovarni prostor. Nije ni mogao slutiti kako će pronaći najveću količinu droge ikada zaplijenjenu na ovom području. Pod lubenicama je uskoro otkriveno 423 kilograma marihuane namijenjene tržištu zapadne Europe.

 

"Policijski službenik je detektirao uznemirenost vozača i pozvao djelatnicu carine da izvrše pregled kamiona jer djelatnici Carine vrše plombiranje", rekao je Tihomir Nenadić, načelnik Policijske postaje Imotski, navodi RTL.

 

I prije no što su otvorili kamion saznali su kako mu je početna točka putovanja bila u Albaniji. Iako su analize rizika, ruta putovanja te suradnje s kolegama s druge strane granice također korisni alati, granični policajci ipak se najbolje mogu osloniti na svoj osjećaj.

 

"Sigurno da u datom momentu određeno ponašanje može upućivat na činjenicu da osoba kod sebe ima predmete ili robu čiji je promet ograničen i zabranjen", pojašnjava Mladen Bužančić, voditelj Službe za državnu granicu.

 

Na kraju su zaplijenili gotovo milijun eura marihuane. "Dok bi u zemljama zapadne Europe, gdje je droga i bila namijenjena dosegla i višestruku vrijednost, pogotovo u uličnoj prodaji", rekao je voditelj Službe kriminaliteta droga Dušan Jenjić.

 

Ovaj je ulov samo nastavak dobrog rada policije. Tako je splitska policija, ne računajući ovu zapljenu, u prvih 5 mjeseci ove godine zaplijenila 62 kilograma marihuane, gotovo 2 kilograma heroina, oko 280 grama kokaina, 140 grama hašiša, više od 2 kilograma amfetamina te 60 grama metamfetamina.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio