Od sutra u FBiH niže cijene goriva za pet do deset feninga

Datum objave: 14.06.2018   Broj čitanja: 370
Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović kazao je danas nakon sjednice Vlade FBiH da će cijene goriva biti niže za od pet do 10 feninga.
Od sutra u FBiH niže cijene goriva za pet do deset feninga

 Cijene se počinju primjenjivati od sutra, a do kraja tjedna će biti snižene na svim benzinskim crpkama u FBiH.


Ministar Vujanović kazao je kako je do sada više od 270 benzinskih crpki  zatražilo nižu cijenu goriva, što je više od 40 posto od ukupnog broja. Rok za obradu zahtjeva je tri dana.

 

Ministar je kazao kako je Ministarstvo trgovine FBiH sazvalo sastanak s distributerima naftnih derivata te je analizirano sve što je dovelo do povećanja cijena. Prema njegovim riječima, analizirani su ekonomski elementi koji su ponukali prometnike naftnim derivatima da donesu odluku o povećanju cijena, opravdanost povećanja cijena i iznalaženje ekonomskog modela da se sve odvija u skladu sa slobodnim formiranjem cijena i na način da se izrade zakonski moduli o kontroli cijena koji će biti imeplementirani u slučaju da se ne zadovolje ekonomski interesi potrošača, prenosi Klix.ba.

 

"Divljanje cijena barela i jačanje dolara došlo je nakon inauguracije u Rusiji te najave konfrotacije Rusije i SAD-a. Došlo je do rasta tečaja dolara. Mi smo se maksimalno nadovezali na promjenjivi dio koji sugerira visinu marže i tražili smo da maksimalno reduciraju svoje proizvodne troškove. Distributeri su govorili o svojim troškovima, kreditnim zaduženjima i ambicijama da šire poslovanje, kazavši kako je trenutna marža njima minimalna, ali smo im kazali da potrošači žele da se poštuje ekonomska realnosti, a to je da smo u zemlji koja ima ovakvu kupovnu moć. Ambicija i želja je da Vlada FBiH apsolutno artikulira sve ono što javnost želi", rekao je Vujanović.

 

Istakao je kako su promptno reagirali i da su u ponedjeljak zaprimili već 100 zahtjeva, a do danas 270 zahtjeva benzinskih crpki za umanjenje cijena goriva, od ukupno 680 koliko ih ima. Rok za obradu zahtjeva je tri dana, tako da se umanjenje cijena očekuje od petka, 15. lipnja, pa do kraja tjedna kako zahtjevi budu pristizali.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio