Google ulaže 22 milijuna dolara u KaiOS

Datum objave: 29.06.2018   Broj čitanja: 484
Tvrtka KaiOS Technologies, koja stoji iza relativno novog operativnog sustava KaiOS za feature phone uređaje, objavila je kako će Google u taj sustav investirati 22 milijuna američkih dolara..
Google ulaže 22 milijuna dolara u KaiOSGoogle je odlučio investirati 22 milijuna američkih dolara u projekt razvoja i održavanja operativnog sustava KaiOS.


Riječ je o operativnom sustavu, forku komercijalno neuspješnog Firefox OS-a koji se bazira na Linuxu te je specifično razvijen za takozvane feature phone uređaje, prenosi BUG.

 

Vijest o ovoj vrijednoj investiciji objavila je tvrtka KaiOS Technologies koja stoji iza tog operativnog sustava i to putem službenog priopćenja.

 

Operativni sustav KaiOS kombinira značajke tradicionalnih mobilnih uređaja uz mogućnosti uporabe nekih Googleovih servisa (Google Assistant, Google Maps, YouTube i Google Search), ali i društvenih mreža kao što je Facebook.

 

Jedan od glavnih zagovaratelja KaiOS sustava je HMD Global sa svojim Nokia 8110 mobilnim uređajem (poznatim i kao banana uređaj), a platformu podržavaju i tvrtke TLC te Micromax.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio