FEAL: Bez ulaganja u ljude, nove proizvode i tehnologiju nema uspjeha na globalnom tržištu

Datum objave: 02.07.2018   Broj čitanja: 240
Prvu polovicu ove godine tvrtku FEAL su obilježile velike investicije i promjena poslovnog koncepta u proizvodnji.
FEAL: Bez ulaganja u ljude, nove proizvode i tehnologiju nema uspjeha na globalnom tržištu

 

Nabavka nove preše snage 25 MN vinula je tvrtku još više među svjetske igrače. U pogon je puštena nova preša što je osiguralo veći broj radnih mjesta te trend pozitivnog poslovanja. Samo u ovoj godini je uloženo više od 14 000 000 KM u proizvodni pogon.

 

Za FEAL, svaka godina predstavlja novi izazov te uz velika zalaganja iz godine u godinu povećava se tržišni udio i ostvaruju brojni novi projekti.

 

Proizvodni pogoni rade punim kapacitetima u tri smjene te se kapacitet proizvodnje uz novu prešu povećao na 55 000 tona godišnje.

 

Trenutno tvrtka ima dva proizvodna pogona, jedan u Širokom Brijegu a drugi u Mostaru. U sklopu svoje proizvodnje u Širokom Brijegu posjeduje 4 preše kapaciteta 14 MN, 18 MN, 25 MN i 35 MN te dvije preše u Mostaru. Kao ulazna sirovina za prešanje aluminijskih profila u FEAL-u se koriste aluminijski trupci promjera Ф 152 mm, Ф 178 mm, Ф 203 mm i Ф 254 mm.

 

Novoinstalirana preša ima snagu 25MN te prerađuje aluminijske trupce promjera 8“ (203mm). Korištenjem višežilnih alata produktivnost na ovakvoj liniji je jako visoka, što joj daje velike prednosti u odnosu na proizvodnju istih profila na manjim prešama.

 

Nova preša ima jako visok stupanj automatizacije. Kompletna linija do izlaska profila iz peći za toplinsku obradu može raditi u potpuno automatskom modu.

 

Regionalni lider

FEAL je regionalni lider u proizvodnju aluminijskih profila. Izvozi više od 85% svojih proizvoda na tržište EU. Specijaliziran je za projektiranje aluminijskih sustava i daljnju preradu aluminija, od same ideje do finalnog proizvoda. Osnovan je 1976. godine te posjeduje preko 40 razvijenih sistema za prozore, vrata i fasade, koji su atestirani i certificirani u institutima kao sto su IFT Rosenheim, GBD Bregenz, IGH Zagreb.

 

Poseban dio ponude po kojem je poduzeće FEAL prepoznatljivo na tržištu čine: sistemi za graditeljstvo, sistemi koji su razvijani unutar kuće FEAL, a svoju primjenu mogu naći u različitim izvedbama modernog graditeljstva.

 

FEAL je sa svojim programom sve više prisutan i u sektoru industrijskih profila te su svoje poslovanje fokusirali na transportnu industriju, proizvodnju profila za modularne sisteme, proizvodnju namještaja, elektroindustriju, proizvodnju profila za fotonaponske panele i drugo.

 

Ulaganje u proizvodnju za FEAL predstavlja investiciju u cjelokupno društvo, jer osim otvaranjA novih radnih mjesta doprinosi se razvoju bh. tržišta te razvijanju domaće ekonomije.

 
Grude.com/Manager.ba

FEAL: Bez ulaganja u ljude, nove proizvode i tehnologiju nema uspjeha na globalnom tržištu
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Radnik03.07.2018 13:18 sati
    Čudo je kako se kod vas ulaže u ljude, mjenaju se brže nego blagajnice u Namexu
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio