Tri nove nagrade za ''Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja'' FOTO

Datum objave: 11.07.2018   Broj čitanja: 1994
''Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja'' vratila se s 37. kazališnih igara u Jajcu s čak tri nagrade i tako na najljepši način zaokružila kazališnu sezonu.
Tri nove nagrade za ''Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja''  FOTO


I ovoga puta pokazalo se kako glumci Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru uz Brešanov tekst i inovativni pristup nalaze odličan prijem i kod publike i stručnog žirija. Mostarski „Hamlet“ proglašen je najboljom predstavom u cjelini po mišljenju Žirija publike, a Stručni žiri dodijelio je nagrade za najbolja glumačka ostvarenja Robertu Peharu za ulogu Učitelja i Slavenu Knezoviću za ulogu Bukare.

 

Kako je na okruglom stolu nakon izvedbe predstave rečeno, Brešanov tekst je iščitan rafinirano, bez nepotrebnih poentiranja, a članica stručnog žirija glumica Irina Dobnik kazala je kako su glumci gradili likove bez skretanja u karikaturalno te pohvalila cijeli glumački postav i veliku ulogu scenografije u predstavi.

 

Selektor Igara Almir Bašović smatra da je riječ o ozbiljnom redateljskom pothvatu u kojem je scenografija povezana s idejom predstave te da su glumci dali maksimum. A da je publika uživala u predstavi, potvrdila je i ravnateljica Doma kulture i Kazališnih igara Smiljka Brtan.

 

„Dobar redatelj je kao dobar trener u nogometu, takav je Lemo. U procesu nastanka ove predstave zaista su uživali svi glumci“, kazao je Slaven Knezović nakon predstave.

 

U predstavi igraju: Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Jelena Kordić Kuret, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Mario Bošnjak, Zorislav Galić te članice KUD-a Sveti Ante Cim: Danica Džidić, Stana Šuman i Sofija Vrljić.

 

Redatelj je Ivan Leo Lemo, dramaturg Dragana Komadina, scenografiju potpisuje Vesna Rezić, kostimografiju Mirjana Zagorec, glazbu Zvonimir Dusper, a koreografiju Leo Mujić.

 

I žiri i publika su ovu predstavu i ranije prepoznali kao kvalitetnu te je osvojila četiri nagrade na festivalu u Brčkom i jednu na „Mostarskoj liski“.

 

Pozorišne/kazališne igre u Jajcu najstariji su teatarski festival u BiH i upravo duga tradicija pokazuje koliko je to prestižni festival koji svake godine ugošćuje najbolja ostvarenja iz države.

 

 

Tri nove nagrade za ''Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja''  FOTO
Tri nove nagrade za ''Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja''  FOTO
Tri nove nagrade za ''Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja''  FOTO
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio