Nesretna ljubav prema Velolučanki... ''Tek sad vidim što mi znači Vela Luka, more, ti... uspomene će mi samo ostati''

Datum objave: 02.08.2018   Broj čitanja: 2983
Sve pjesme bezvremenskog Olivera su veličanstvene, a brojnima srce zatreperi kada čuju "Sjećanje na Vela Luku". A kako svaka pjesma ima priču, tako "Tek sad vidim šta mi znači, Vela Luka, more, ti... uspomene će mi samo ostati", ima svoju priču.
Nesretna ljubav prema Velolučanki... ''Tek sad vidim što mi znači Vela Luka, more, ti... uspomene će mi samo ostati''

 

Pjesmu je napisao Branko Žuvela Doda, a oni koji su se nekad družili s njim, vrlo dobro se sjećaju tih noći 60-ih kada je pjesma nastajala. U Zavičajnom klubu, kojeg je osnovao Branko, bila je zabava na kojoj je upoznao Velolučanku. Od tada više ništa nije bilo isto jer nije prestajao razmišljati o njoj. Par dana kasnije otišla je u inozemstvo, ali ostali su u kontaktu.

 

- Pisali su si pisma i upravo iz tih pisama nastao je tekst za pjesmu, iako on to skriva - prisjećaju se. Pjesma se nastala 60-ih i često se pjevala u Veloj Luci. Oliveru se jako svidjela jer su dijelili jednaku ljubav prema tom mjestu. Otkad ju je Oliver zapjevao postala je vječna!

 

Iako se na početku Žuvela ljutio jer se pjesma koristi u komercijalne svrhe, kasnije se sve izgladilo.  Izuzetno je tužan zbog Oliverove smrti jer smatra da je još mnogim pjesmama mogao "dati duše".

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio